Suomalainen tv-sarja myytiin yli 20 maahan – Iina Kuustosen ja Pihla Viitalan tähdittämä jännitysdraama saavutti kansainvälisen suursuosion

Julkaistu:

Kotimainen jättisatsaus Ivalo viedään ulkomaille nimellä Arctic Circle.
Suursuosion saavuttanu kotimainen jännityssarja Ivalo on myyty yli 20 maahan, kertoo Elisa Viihde tiedotteessa.

Ivalo (Arctic Circle) on Elisa Viihteen kaikkien aikojen katsotuin alkuperäissarja. Nyt sarjan suosio on kirinyt ulkomaille, sillä Ivalo on myyty muun muassa Saksaan, Espanjaan ja Alankomaihin sekä Itä- ja Keski-Euroopan maihin. Sarja on katsottavissa myös Kiinassa Elisan Nordic tv -palvelussa.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että Elisa Viihteen alkuperäissarja Ivalo kiinnostaa myös kansainvälisesti. On hienoa olla mukana viemässä suomalaista draamaa myös kansainvälisen yleisön katsottavaksi, Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela kertoo.

Sarja esitetään eri maissa eri aikoina.


Kansainvälisen jännityssarjan päärooleissa nähdään Iina Kuustonen ja Pihla Viitala sekä Jari Virman. Suomalaisnäyttelijöiden rinnalla sarjan päärooleissa ovat myös nimekkäät saksalaisnäyttelijät Maximilian Brückner ja Clemens Schick sekä islantilainen Joi Johansson.

Muissa keskeisissä rooleissa nähdään muun muassa Susanna Haavisto, Inka Kallén, Janne Kataja, Kari Ketonen, Mikko Leppilampi, Taneli Mäkelä ja Maria Ylipää.

Ivalo-sarja on kuvattu Inarin ja Utsjoen jylhissä ja lumisissa maisemissa, kovissa pakkaslukemissa.

Kymmenosaisen Ivalon budjetti on 6,5 miljoonaa euroa. Ivalo-sarjaa myy maailmanlaajuisesti ranskalainen jakeluyhtiö Lagardère Studios Distribution, ja Saksan myynnistä vastaa saksalainen yhteistuotantoyhtiö Bavaria Fiction.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt