Lotta Backlund esitti lohduttoman avunpyynnön seuraajilleen – veli vajosi koomaan painajaismaisessa tilanteessa: ”Yritämme saada hänet takaisin Suomeen”

Julkaistu:

Koomikko Lotta Backlund vetoaa seuraajiinsa saadakseen apua.
Koomikko Lotta Backlund jakoi Instagramissa huolestuneen kirjoituksen, jossa hän pyytää apua sairaalaan joutuneelle läheiselleen.

Backlund kertoo, että hänen aivovaurioitunut veljensä tarvitsee apua päästäkseen takaisin Suomeen. Päivityksen sijainnista käy ilmi, etä Backlundin veli on sairaalassa Yhdysvalloissa Kaliforniassa, jossa nainen on itsekin tällä hetkellä.– Tässä on veljeni. Hän tarvitsee apuamme, Backlund aloittaa päivityksensä.

– Hän kärsi suuresta aneurysmasta ja oli koomassa yli kolme viikkoa. Hän ei voi liikkua tai puhua, mutta hänellä ei ole välitöntä hengenvaaraa, joten sairaala haluaa lähettää hänet kotiin.

Aneurysma on aivovaltimonpullistuma.

– Hän oli vakuuttamaton, mutta ei voi toipua traumaattisesta aivovauriosta ilman ammatillista apua. Yritämme nyt saada hänet takaisin Suomeen saadakseen apua, jota hän tarvitsee. Auta, jos voit.

Backlund kerää 75 000 dollarin rahoitusta, jotta aivovaurioitunut veli saataisiin siirrettyä Suomeen.

Backlund kertoi muutama viikkoa aiemmin lentäneensä Yhdysvaltoihin kuullessaan veljensä terveyden romahtamisesta.– Pikkuveljeni on täällä koomassa, massiivisen aivoverenvuodon seurauksena. Kun se tapahtui, tyhjensin kalenterini ja lensin tänne heti, Backlund kertoi sosiaalisessa mediassa kesäkuun lopussa.

– Kiitokset ymmärryksestä kaikille, ja kiitokset kaikille, jotka ovat lähettäneet viestejä ja sydämiä; jokainen niistä on ollut tärkeä. Tutut ja tuntemattomat ovat osoittaneet valtavaa empatiaa, ja apua on tullut ihmeellisistä paikoista.

– Pikkuveljeni on entinen maajoukkueurheilija ja hän on vasta 30. Lääkärit sanoivat, ettei hänen kaiken järjen mukaan olisi pitänyt selvitä hengissä edes ambulanssimatkasta, mutta niin hän vaan taistelee. Jos kukaan tuosta vielä nousee, niin hän.

Tv:stä tuttu stand up -koomikko Lotta Backlund oli ehdolla kevään eduskuntavaaleissa kokoomuksesta, mutta hän ei tullut valituksi. Backlund on Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren entinen avustaja.