Muistatko Top Gun -elokuvan ”Icemanin”? Syöpää sairastanut näyttelijätähti Val Kilmer, 59, teki harvinaisen esiintymisen kameroiden edessä - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko Top Gun -elokuvan ”Icemanin”? Syöpää sairastanut näyttelijätähti Val Kilmer, 59, teki harvinaisen esiintymisen kameroiden edessä

Top Gunista menestykseen ponnahtanut Val Kilmer ei ole pitänyt turhaa meteliä yksityisasioistaan. Syöpää sairastanut mies nähdään kuitenkin legendaarisen elokuvan jatko-osassa, joka näkee päivänvalon ensi vuonna.

9.7.2019 20:03

80-luvun menestyselokuviin kuulunut Top Gun – lentäjistä parhaat nosti megatähteyteen uransa alkutaipaleella olleen näyttelijänuorukaisen Val Kilmerin.

Tällä hetkellä näyttelijä on 59-vuotias, ja pysytellyt melko tiukasti poissa julkisuudesta viime vuosina. Maanantaina hän teki kuitenkin harvinaisen julkisen esiintymisen, kun hän saapui Kaliforniassa järjestettyyn hyväntekeväisyyskoripallo-otteluun.

Val Kilmer on tätä nykyä 59-vuotias mies.

Kilmer poseerasi hymyillen ja melko hyväkuntoisen oloisena siihen nähden, että mies sairastui vuonna 2015 kurkkusyöpään.

Näyttelijä myönsi syöpätaistelunsa vuonna 2017 ja kertoi olevansa jo parempaan päin. Hän avautui tällöin kamppailustaan sairautta vastaan The Hollywood Reporterin haastattelussa. Kilmerin mukaan syöpä muutti sitä, miten hän suhtautui asioihin. Sairaus vaikutti koko perheen elämään, ja näyttelijälle tehdyt hoidot jättivät tähän jälkensä.

Val Kilmerin viime vuodet ovat olleet rankkoja, sillä mies on sairastanut syöpää.

Monen Top Gunin nähneen mieleen on piirtynyt vaalea ja komea Kilmer, jonka roolihahmo Tom ”Iceman” Kazanski oli jatkuvasti nokittain Tom Cruisen esittämän Pete "Maverick" Mitchellin kanssa. Vuonna 1986 ilmestynyt Top Gun kertoi Yhdysvaltain laivaston ilmavoimien eli lentotukialuslentäjien eliittikoulutuskeskuksesta.

Kilmer oli menestysroolin saadessaan 27-vuotias.

Nuorta lentäjäkomistusta näytellyt Val Kilmer oli 27-vuotias saadessaan roolin Top Gunissa.

Kilmerin läpimurtona voi pitää roolia Top gun -elokuvassa, mutta sen jälkeen hänet valittiin Michael Keatonin seuraajaksi Bruce Waynen rooliin Batman Forever -elokuvaan (1995). Hänet muistetaan myös muun muassa rooleista elokuvissa Pyhimys (1997), Paha poliisi – määräsatama New Orleans (2009) ja Viiden päivän sota (2011).

Rooli Top Gunissa on Kilmerille merkittävä virstanpylväs, ja elokuvan seikkailut jatkuvat vuonna 2020 ilmestyvässä jatko-osassa Top Gun: Maverick. Jatko-osassa nähdään myös Kilmer, joka hehkutti ilouutista Facebook-sivuillaan viime vuonna.

– Ja nyt fanfaari: olen virallisesti mukana Top Gunin jatko-osassa. Odotan niin paljon työskentelemistä Tomin, Joen (ohjaaja Joseph Kosinski) ja Jerryn (tuottaja Jerry Bruckheimer) kanssa, kaikki niin ainutlaatuisia ammattilaisia.

Top Gun oli aikansa menestyselokuva.

Kilmer oli jo aiemminkin kertonut olevansa halukas osallistumaan jatko-osaan, mikäli häntä pyydettäisiin.

– Kaverini sanoivat, että se on virallista – Top Gun 2 -elokuvasta ilmoitettiin tänään. Olen valmis Tom. Minulla on vieläkin Top Gun -laattani. Hallitsen vielä liikkeet! Olen vielä iskussa, näyttelijä lupasi Instagramissa, kun tieto elokuvan jatko-osasta julkaistiin.

Val Kilmerin ja Tom Cruisen hahmot ottivat elokuvassa jatkuvasti yhteen, mutta lopussa kaksikon välille syttyi ystävyys.

Näyttelijäntöitä ahkerasti tehnyt Kilmer kiisti julkisuudessa pitkään syöpänsä olemassaolon.

Kilmerin läheiset kertoivat tähden katkaisseen välit kaikkiin läheisiinsä, jotka ovat anelleet miestä hakeutuvan sairaalahoitoon. Kilmer noudattaa Kristillinen tiede -yhteisön oppeja, joka kieltää sairaalahoidon ja uskoo rukouksen parantavaan voimaan.

Vuonna 2013 Val Kilmer näytti tältä.

Sittemmin mies on turvautunut myös lääketieteeseen ja saanut hoitoa. Tällä hetkellä yksityiselämästään vaitonaisen Kilmerin terveydentilasta ei ole tarkempaa tietoa, mutta mies on tehnyt kevään aikana poikkeuksellisesti useita julkisia esiintymisiä.

Kilmerin laihtunut ja hauras olemus on säikäyttänyt fanit muutaman otteeseen. Kilmerin salamyhkäisyys ja hurjat kuvat saivat fanit pelkäämään, että hänen kuntonsa on romahtanut. Erityisesti vuonna 2016 miehen lomakuvat Havaijilta saivat aikaan huolestuneita reaktioita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?