Toni Niemisestä tuli isä jo neljättä kertaa – vastasyntynyt tytär on suurperheen kuudes lapsi: ”Meikäläinen nostaa nyt lapasen pystyyn”

Julkaistu:

Entisestä mäkihyppääjästä tuli jälleen isä varhain tiistaiaamuna. Hän kertoo Ilta-Sanomille tyttären tulleen maailmaan kolme viikkoa ennen laskettua aikaa.
Mäkihypyn olympiavoittajana tunnetulle Toni Niemiselle ja hänen Heidi-vaimolleen syntyi toinen yhteinen lapsi varhain tiistaiaamuna. Nieminen kertoi vauvauutisen tovi sitten sosiaalisessa mediassa, julkaistuaan Instagramissa kuvan vastasyntyneestä tyttärestään ja vaimostaan. Nyt Nieminen kertoo tunnoistaan tuoreeltaan Ilta-Sanomille.

– Fiilikset ovat tietysti hienot. Synnytys sujui mainiosti, ja nyt perheessämme on uusi potra tyttölapsi. Äidin ja tyttären vointi oli hyvä, ja he olivat hirmuonnellisia siinä vaiheessa, kun jokin aika sitten lähdin sairaalasta työmaalle, Nieminen, 44, selvittää.
Tyttölapsi syntyi Niemisen mukaan noin puoli viiden aikaan aamulla, Oulun yliopistollisen sairaalan synnytyssalissa. Syntymä tapahtui kolmisen viikkoa ennen laskettua aikaa.

– Synnytys tuli eteemme yllättäen. Tytöllä tuntui olleen kiire toimintaan, ja mikäs siinä, Nieminen sanoi hymähdellen.

– Menimme sairaalaan maanantaina myöhemmin iltapäivällä, ja siinä vaiheessa mulla oli työt vielä aikalailla kesken. Mutta ei se mitään, yhdet kaupat tein suoraan synnytyssalista, kiinteistönvälittäjänä työskentelevä vuoden 1992 olympiavoittaja jatkaa.


Toni Niemisellä on nyt neljä lasta omasta takaa: vastasyntyneen tyttären lisäksi 14-vuotias Kerttu, 12-vuotias Maija sekä reilun puolentoista vuoden ikäinen Topias. Lisäksi Niemisten perheeseen kuuluu Heidi-vaimon kaksi lasta, jotka hän sai aiemman liittonsa aikana.

– Meikäläinen nostaa lapasen pystyyn nyt neljän lapsen kohdalla, ja lisäksi on tosiaan kaksi lainalastakin siunaantunut. On siinä laumaa kerrakseen. Ei tarvitse taas vapaa-ajan tekemisiä murehtia, Nieminen tokaisee.

Niemisellä tuntuu pitävän kiirettä arjessa. Omien sanojensa mukaan hänellä on pyyhkinyt viime aikoima hyvin Oulun seudun kiinteistöbisneksessä.

– Töitä on saanut paiskia oikein urakalla pitkin kevättä ja kesää. On jopa niin kiire, ettei tässä ehdi edes varpajaisia tähän hätään pitää, Nieminen ruotii.

– Tässä on jo olo kuin varpajaisten jäljiltä, ihan jo pelkästään viime yön valvomisesta.


Toni ja Heidi Nieminen avioituivat vuonna 2015. Heidi ja Toni Nieminen kertoivat perheenlisäyksestään helmikuussa. Sen jälkeen pariskunta on ollut otsikoissa muun muassa Heidin jättämän ja sittemmin poisvetämän avioerohakemuksen myötä.

Maaliskuussa Toni Nieminen kommentoi Ilta-Sanomille pariskunnan suhteen tilaa sanomalla, että ”en ole jaksanut ottaa stressiä siitä, jatkuuko suhteemme vai ei”.

– Eipä mua edelleenkään innosta stressata noista parisuhdekuvioista. Kyllä me on Heidin kanssa yhä mahduttu saman katon alle ja hyvä niin, Nieminen summaa nyt.