Heidi Pakarinen pysäytti poliisien jahtaaman huumekuskin kiivaassa takaa-ajossa – kaahaaja törmäsi tangokuningattaren ratkaisevaan väistöön - Viihde - Ilta-Sanomat

Heidi Pakarinen pysäytti poliisien jahtaaman huumekuskin kiivaassa takaa-ajossa – kaahaaja törmäsi tangokuningattaren ratkaisevaan väistöön

Vuoden 2013 Tangokuningatar Heidi Pakarinen pysäytti holtittomasti poliiseja pakoon kaahanneen huumekuskin Varkaudessa viime torstaina.

Heidi Pakarinen auttoi poliisia pysäyttämään huumekuskin.­

9.7.2019 6:09

Torstai-iltapäivä Varkaudessa. Mies yrittää murtautua henkilöautoon Päiviönsaaressa Wahlinkadulla sijaitsevan kerrostalon parkkipaikalla. Hätäkeskus saa ilmoituksen miehen hämäräpuuhista ja paikalle lähetetään poliisipartio.

Varkaudesta kotoisin olevalla, vuonna 1993 syntyneellä miehellä on mukanaan melko erikoinen nippu varusteita: muun muassa kaasusumutin, laittomaksi luokiteltu teleskooppipatukka ja yksi haulikon patruuna.

Hän on liikkeellä skootterilla, jonka hänen epäilleen varastaneen Varkaudesta edellisenä yönä. Miehellä on hallussaan myös ainetta, jota epäillään huumausaineeksi.

Poliisit ehtivät paikalle kello 13.50, kun mies on lähdössä livohkaan rikospaikalta. Partio väläyttää pysäytysvaloja, mutta kuljettaja pakenee paikalta skootterillaan.

Alkaa kiivas takaa-ajo, joka kerää lukuisia seuraajia paikalle sattuneiden keskuudessa.

Yksi heistä on vuoden 2013 Tangokuningatar Heidi Pakarinen, joka on liikkeellä Volvollaan. Poliisi jahtaa skootterikuskia ympäri halkaisijaltaan noin kilometrin mittaista Päiviönsaarta yli 15 minuutin ajan.

Lopulta skootterimiehen matka päättyy törmäykseen. Kaahari on osunut Pakarisen strategisesti sijoiteltuun autoon. Poliisi saa miehen lopulta kiinni. Tilanteesta selvitään säikähdyksellä.

Heidi Pakarinen kannustaa kaikkia pitämään silmänsä auki liikenteessä.­

Heidi Pakarinen vastaa puhelimeensa maanantaina.

Hänellä on harvinainen vapaapäivä. Laulaja on yllättynyt siitä, että joku paikalla olleista silminnäkijöistä on tunnistanut hänet skootterimiehen pysäyttäjäksi.

– Sisäinen poliisini heräsi. Nimipäiväkahvit saivat aikamoisen käänteen, Pakarinen naurahtaa, mutta vakavoituu heti.

– Minä nyt vain satuin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Se mopedipoika pysähtyi siihen auton keulan ja kyljen maastoon. Hän jäi siihen ja poliisit saivat hänet siitä sitten kiinni, Heidi Pakarinen muistelee tapahtumia.

Varkaudessa torstaina päivää viettänyt Pakarinen kertoo ensin seuranneensa uhkaavaa tilannetta sivusta. Sitten hän huomasi, että voisi ehkä auttaa toiminnallaan mahdollisesti vaarallisen miehen pysäyttämisessä.

– Vähän aikaa seurasin sitä takaa-ajoa siinä, ja aika kovaa vauhtia mentiin. Se kundi suhasi siinä kahden kaistan väliä. Väistäessäni häntä käänsin autoani niin, että jäin kahdelle kaistalle. Siten hänen etenemisensä tyssäsi, Pakarinen kertaa.

– Luonnollisesti katsoin tarkkaan, kun sen liikkeen tein, ettei mistään tule muita autoja tai ihmisiä, hän tarkentaa.

Pakarinen huomasi voivansa auttaa takaa-ajotilanteessa.­

Pakarisen auto vaurioitui törmäyksessä. Hän kokee sen kuitenkin olevan pientä ottaen huomioon, mitä olisi voinut sattua ilman kaaharin sumputtamista.

– Muun muassa etulokasuojaan ja takaoveen tuli naarmuja. Sellaista peltivaurioita. Mutta auton voi aina korjata, laulaja toteaa.

Pakarinen ja hänen kyydissään ollut seurue selvisivät tilanteesta vaurioitta: vain kaahaajamies sai aiheuttamastaan välikohtauksesta pintanaarmuja.

Pakarinen ei tosin olisi kuvaillut huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta epäiltyä nuorta miestä hyvinvoivaksi.

– Hän näytti olevan tosi huonossa kunnossa, laulaja pahoittelee ja jatkaa.

– Miehellä oli mukanaan myös teräaseita – kirvestä ja ruuvimeisseliä. Ja ilmeisesti hän oli polttanut jotain pulloakin siinä. Sellainen kundi, että ihan hyvä saada talteen, Pakarinen pohtii.

Jo aiemmin mainittujen rikosten lisäksi miestä epäillään törkeästä liikenne­turvallisuuden vaarantamisesta, varkauden yrityksestä sekä lievästä ampuma-ase­rikoksesta.

Pakarinen kertoo, että miehen pysähdyttyä paikalle saapui paljon silminnäkijöitä ihmettelemään tapahtumia. Laulaja kertoo myös poliisien kiitelleen hänen toimintaansa, sillä takaa-ajo oli kestänyt jo pidemmän aikaa.

– Olen oppinut paljon ympäri Suomea liikkuessani, että aina kannattaa pitää silmät auki ja tutkia ympäristöä. Meillä on kansalaisvelvollisuus olla skarppina ja tehdä parhaamme, jotta kaikilla olisi turvallisempaa, hän tuumaa.

Varkauden poliisi vahvistaa tapahtumat IS:lle kertoen, että rikoksesta epäilty mies vietiin tapahtumapaikalta kuulusteltavaksi. Kuulustelun jälkeen hänet vapautettiin. Tapauksen tutkinnanjohtaja Kauko Kuismin kertoo IS:lle, ettei kommentoi enempää esitutkinnan ollessa vielä kesken.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?