Yleisö häädettiin alueelta ennenaikaisesti, invakyyditys petti – vastaava tuottaja kommentoi Ruisrockin jättiperuutuksesta koituneita järjestysongelmia

rac

Julkaistu:

IS:n tietojen mukaan Ruisrockin festivaalialue tyhjennettiin välittömästi pääesiintyjän peruuntumisen jälkeen ja liikuntarajoitteisten kyyditys estettiin.
Ruisrockin sunnuntain pääesiintyjän Migoksen yllätysperuutus aiheutti ongelmia eilen Ruissalon festivaalialueella.

IS tavoitti Ruisrockin vastaavan tuottajan Piia Lääverin kommentoimaan viimein tapahtuma-alueen ongelmia.

Kerroimme aiemmin tänään, että yllättävien uutisten seurauksena festarikansa lähti poistumaan Ruissalosta välittömästi aiheuttaen ruuhkan alueelta pois johtavalle tielle.

Ruisrock oli järjestänyt ennakkoon kyytejä liikuntarajoitteisia vieraita ja heidän avustajiaan varten pois Ruissalon festivaalialueelta. Ruisrockin Facebook-sivustolla kuitenkin kerrottiin, että liikuntarajoitteisille järjestetty kyyditys ei ollut käytössä Ruissalon sillan sulkeuduttua yleisöryntäyksen seurauksena.
Eräs tarkkaavainen kansalainen kertoo Facebookissa huomanneensa eräiden ajoneuvojen kuitenkin ajavan reittiä normaalisti. Hän epäilee, että kyseessä olivat Ruisrockista lähteneiden artistien keikka-ajoneuvot.

Piia Lääverin mukaan sillan sulkeminen ajoliikenteeltä oli turvallisuustoimenpide.

– Sunnuntaina kävi niin, että silta jouduttiin sulkemaan ajotieltä. Esteettömät asiakkaat joutuivat odottamaan. Tämän päätöksen teki täysin turvallisuusorganisaatiomme ja viranomaiset, Lääveri sanoo.

Tuottajan mukaan sillalta päästettiin tuona aikana yksi hälytysajoneuvo. Ainoastaan viranomaisajoneuvoilla oli kulkuoikeus sillalta.

– Sunnuntaina ei tavallisesti ole tällaisia ongelmia, koska se on hiljaisin päivä. Kyseessä oli poikkeuspäivä, hän jatkaa.

Lisäksi kerroimme, että festivaalin alkuperäinen aukioloaika ei ollut pitänyt paikkaansa, vaan vieraat kehotettiin poistumaan festarialueelta välittömästi kello 22. Tästä IS:lle kertoi erään festareilla olleen 16-vuotiaan tytön äiti.

– Peruutuksesta tuli tieto vähän yli 22, jolloin tytär laittoi viestin, että äiti voi tulla hakemaan. Ihmettelin, että miksi jo nyt ja kehotin häntä menemään sateensuojaan, koska paikallesaapumiseen menee reilu tunti.

– Noin 10 minuutin päästä tyttäreltä tuli viesti, että heidät häädettiin sateensuojasta pois ja käskettiin menemään jatkoille lämmittelemään, kertoi äiti IS:lle.

Lääverin mukaan alueelta on poistunut viimeiset asiakkaat kello 24.

– Kun alue on sulkeutumassa, yleensä Rantalavan alueelta tyhjennetään ensin ihmiset Niittylavan alueelle. Ja nyt kun Niittylavan keikka peruuntui, lavan edusta tyhjennettiin ihmisistä lavakaluston purun vuoksi, Lääveri sanoo.

– Alue on sulkeutunut normaalien aikataulujen mukaisesti. Kun tieto pääesiintyjän perumisesta tuli, alueella oli vielä kaksi keikkaa käynnissä. Kello 22 ei olla ajettu yleisöä pois, silloin oli vielä kaikki palvelutkin kokonaan auki.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt