Ruisrockin keikkansa peruneiden pääesiintyjien somekäytös ihmetyttää – promoottori kommentoi IS:lle Migosin jäsenten sunnuntai-illan puuhia

rac

Julkaistu:

Ruisrockin pääesiintyjä Migos perui tulonsa Suomeen logistisiin syihin vedoten. Yllätysperuutus aiheutti ongelmia festivaalialueella.
Ruisrock on saatu päätökseen ja festarivieraille jäi huono maku suuhun sunnuntai-illan tapahtumista.

Alkuperäinen pääesiintyjä Travis Scott perui sunnuntai-illan keikkansa jo lauantaina. Livenation-promoottori sai nopealla aikataululla järjestettyä sunnuntain pääesiintyjäksi maailmankuulun Migos-yhtyeen.

Ruisrockin aikataulut päivitettiin niin nettisivuille, kuin puhelinsovellukseen ja yhtyeen esiintymisajaksi vahvistettiin sunnuntaiksi klo 22.30. Migos-yhtyeen jäsenet olivat Frankfurtissa, kun sunnuntai-illan pääesiintyminen lähestyi.

Klo 22.00 Ruisrock tiedotti Migosin keikan peruuntuneen. Ensimmäinen lento viivästyi teknisten ongelmien vuoksi, mutta yhtyeelle löydettiin korvaava lentokone kello 21.15. Tälle koneelle ei ehditty löytää lentäjää.

Tieto Migosin esiintymisen viivästymisestä ei kantautunut yleisölle illan mittaan, vaan seuraava tieto välitettiin vasta noin kello 22:15: Migosin esiintyminen on peruttu. Tieto ilmestyi päälavan ruuduille, kun yleisö oli odottanut yhtyeen aloittamista ja jo kerääntynyt lavan edustalle.

Yllätysperumisen lisäksi festarikansaa ihmetytti lisäksi se, että samaan aikaan Ruisrock-sovellukseen kilahti viesti, jonka mukaan artistin oli määrä esiintyä lavalla 15 minuutin kuluttua.

Migosin jäsenten somepäivitykset hämmensivät faneja

Ruisrockin festivaalivieraita hämmensi Migosin jäsenten videopäivitykset Instagram storyssa. Useampi IS:n lukija vinkkasi yhtyeen jäsenten Quavon ja Offsetin pelailleen ja katselleen tv:tä sunnuntai-iltana.


Yhtyeen järjestelyitä hoitanut Livenationin promoottori Valter Filosof kuitenkin torppaa tällaiset puheet.

– Migosin artistit olivat 10 minuutin päässä hotellilla 100 prosentin valmiudessa. He odottivat, että onnistuisimme lennon järjestelyiden kanssa, kertoo Filosof.

Järjestäjä pyrkii aina antamaan vain täsmällistä tietoa ja Filosof kertookin, että tiedottamisen osalta oli varauduttu sekä myöhästymisen että peruutukseen.

– Tiedotus käynnistettiin heti, kun täsmällistä tietoa oli saatavilla.

Täsmällinen tieto oli tässä tapauksessa se, ettei Migos olisi festarin aukioloaikojen puitteissa enää ehtinyt lavalle, kertoo Filosof.

– Tämä oli erittäin valitettava takakäänne, kun saimme tällaisen huippuartistin korvaamaan (Travis Scottia). Teimme vuorokaudessa todella paljon töitä, että olisimme saaneet Migosin Suomeen. Voin sanoa, että me ja artisti teimme todella kaikkemme ja molemmat osapuolet ovat erittäin harmissaan tästä käsittämättömän huonosta onnesta, kertoo Filosof.

Pääesiintyjän peruminen aiheutti ongelmia

Pääesiintymisen yllättävä peruuntuminen aiheutti yleisön joukossa kevyitä järjestyshäiriöitä. Enimmäkseen nämä jäivät pullojen heittelyksi lavalle ja keskisormien heilutteluksi.

Yllättävien uutisten seurauksena festarikansa lähti poistumaan Ruissalosta välittömästi aiheuttaen ruuhkan alueelta pois johtavalle tielle.
Ruisrock oli järjestänyt ennakkoon kyytejä liikuntarajoitteisia vieraita ja heidän avustajiaan varten pois Ruissalon festivaalialueelta. Ruisrockin Facebook-sivustolla kuitenkin kerrottiin, että liikuntarajoitteisille järjestetty kyyditys ei ollut käytössä Ruissalon sillan sulkeuduttua yleisöryntäyksen seurauksena.

Eräs tarkkaavainen kansalainen kertoo Facebookissa huomanneensa joidenkin ajoneuvojen kuitenkin ajavan reittiä normaalisti. Hän epäilee, että kyseessä olivat Ruisrockista lähteneiden artistien keikka-ajoneuvot.


Festariyleisöä kehottettiin poistumaan alueelta välittömästi

Tapahtui myös toinen odottamaton muutos. Festarin alkuperäinen aukioloaika pitänyt paikkaansa, vaan vierailijat kehotettiin poistumaan festarialueelta välittömästi. Tästä kertoi eräs festareilla olleen16-vuotiaan tytön äiti.

– Peruutuksesta tuli tieto vähän yli 22, jolloin tytär laittoi viestin, että äiti voi tulla hakemaan. Ihmettelin, että miksi jo nyt ja kehotin häntä menemään sateensuojaan, koska paikallesaapumiseen menee reilu tunti.

– Lisäksi 10 minuutin päästä tyttäreltä tuli viesti, että heidät häädettiin sateensuojasta pois ja käskettiin menemään jatkoille lämmittelemään, kertoo äiti.

Järjestelyasioihin, liikuntarajoitteisten kyyteihin sekä alueelta poistumispakkoon IS on yrittänyt tavoitella sekä Ruisrockin promoottoria sekä tiedottajaa tuloksetta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt