Kolmen Ferrarin omistaja Vesa Keskinen hiiltyi ulkomaalaisista kaahareista: ”Tekivät itsestään tyhmiä”

Julkaistu:

Kyläkauppias Vesa Keskinen omistaa kolme Ferraria.

–Itse koen, että Ferrarilla ajellessa on velvollisuus ajella kuin teiden ritari, Vesa Keskinen sanoo.
Joukko eteläeurooppalaisia ferrarikuskeja sai sakot kaahaillessaan Keski-Suomessa huimaa ylinopeutta. Kaahailuaan he selittivät sillä, että Ferrarissa on niin paljon tehoa, että sillä on mahdoton ajaa nopeusrajoitusten mukaan.

Vesa Keskinen on tunnettu ferrarikuski. Hänen tallissaan on kolme Ferraria. Keskinen ei sulata väitettä siitä, että Ferrarilla olisi mahdotonta ajaa rajoitusten mukaan.

– Jokainen Ferrarilla ajanut tietää, että kaikki on kiinni korvien välistä. Kokemukseni mukaan Ferrarilla pystyy helposti ajamaan nopeusrajoitusten mukaan siinä missä muillakin autoilla, Vesa Keskinen sanoo.

– Ferrarilla ei edes tarvitse näyttää kenellekään. Kaikki tietävät, että voimaa, kiihtyvyyttä ja nopeutta löytyy. Itse koen, että Ferrarilla ajellessa on velvollisuus ajella kuin teiden ritari.

Keskisen mukaan maantie ei ole oikea paikka sen kokeilemiseen, paljonko autolla pääsee.

– Suomessa on hyviä ratoja, joilla voi kokeilla niin Ferrarin kuin muidenkin autojen tehoja ja huippunopeuksia.

Vesa Keskinen ei ole saanut ylinopeussakkoja Ferrarin ratissa.

– Viimeksi olen oikealta poliisilta saanut pienen ylinopeussakon noin 15 vuotta sitten. Peltipoliisi on muistuttanut 15 vuoden aikana pienistä ylinopeuksista kaksi tai kolme kertaa. Kerran sain peltipoliisilta sakon, kun ajoin Helsingissä bussikaistaa hieman ajatuksissani.


Ilta-Sanomien haastattelema sakotettu italialainen ferrarikuski väitti poliisin sakottaneen heitä siitä syystä, kun poliisit olivat kateellisia Ferrarin omistajille.

– Kyllä nyt ulkomaalaiset tekivät itsestään tyhmiä väittäessään poliisin antavan sakkoja kateudesta. Oli kaukaa haettu selitys omalle tyhmyydelle.
– Poliisille on ihan sama, vaikka ajaa millä autolla ylinopeutta. Ei auton merkki tai arvo merkitse heille yhtään mitään. Työtään he vain tekevät.

Oletko itse kokenut kateutta poliisin tai kenenkään muun taholta?

– En ole huomannut kateellisuutta. Yleensä kohtaan heilutusta ja peukutusta hymyjen kera. Olen ajellut suurimman osan Ferrareilla kyläkaupan ja sen karavaanarialueen lähettyvillä, eikä meille tule asiakkaiksi kateelliset tai pahansuopaiset ihmiset, Keskinen sanoo.

Vesan tallissa on siis kolme Maranellon punaista orhia. Mutta onko hänellä aikaa ajella niillä?

– Työ- ja perhetilanteessani on surullista, ettei ole aikaa ajella niillä. Niitä ei kannata myydäkään, koska kaikkien mallien hinnat ovat mukavassa nousussa. Tallissani niitä lähinnä katselen, Vesa Keskinen sanoo.
Katso alla olevalta videolta, miten ulkomaiset Ferrari-kuskit käyttäytyivät Suomen teillä:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt