rac

Nämä kuvat sinun on nähtävä: Ruisrockissa oli niin aurinkoista, että vaatteet lähtivät päältä – ja huippuartistit juhlivat festarikansan joukossa

Julkaistu:

ruisrock 2019
Ruisrock 2019 kylpi onnellisessa kesäauringossa lauantaina. Katso upea kuvagalleria festareilta!
Turun Ruissalossa juhlittiin tänä viikonloppuna 50. kertaa legendaarista Ruisrock-festivaalia.

Ruisrockista povattiin etukäteen humoristisesti festarifiaskoa, sillä sääennuste lupasi viikonlopulle vuorenvarmaa kaatosadetta.

Toisin kävi! Perjantaina taivas oli pilvinen, mutta sateeton, ja lauantaina alueella helotti aamusta alkaen loistava kesäaurinko.

Lämmin auringonpaiste houkutteli mitä mielenkiintoisimpiin asuihin sonnustautuneet festarivieraat paistattelemaan päivää Ruisrockiin.

Ruisrockin ”katukuvassa” näkyi revittyjä, lyhyitä farkkusortseja, upeita glitter-meikkejä, ihania kesämekkoja, neonvärejä ja hassuttelupaitoja. Monet olivat panostaneet festarityyliinsä toden teolla.

Katso kesätunnelmaa täynnä olevat kuvat artikkelin lopusta kuvagalleriasta!


IS tapasi Ruisrockissa vuodesta 2006 työskennelleen promoottori Mikko Niemelän festivaalien pääpäivänä lauantaina alueella. Kun aurinko paistaa taivaalla ja alue on täynnä juhlivaa festarikansaa, järjestäjä ei voisi olla tyytyväisempi.

Ruisrockista on kasvanut viime vuosina kävijämäärältään suurimmaksi suomalaiseksi yhden viikonlopun kestäväksi musiikkifestivaaliksi. Vihoviimeistä lippua myöten loppuunmyyty festivaali keräsi viikonlopun aikana yhteensä yli 105 000 kävijää.

Niemelä kertoo uskovansa, että Ruisrock on kasvanut niin isoksi ja suosituksi festivaaliksi muun muassa siksi, että järjestäjät ovat osanneet seurata kävijöiden toiveita.

– Olemme päämäärätietoisesti kehittäneet tätä tapahtumaa ja yrittäneet löytää sellaisia esiintyjiä, jotka kiinnostavat meidän kävijöitämme. Onnistuminen on monen asian summa, hän sanoo.

Kun yli 100 000 hilpeää festarikävijää ahtautuu 23 neliökilometrin kokoiseen saareen juhlimaan, järjestäjillä on melkoinen touhu valvoa hulinaa. Ruisrockissa perinteisesti sattuu ja tapahtuu kaikenlaista.

IS:n saaman vinkin mukaan festarialueelle tunkeuduttiin luvatta ilman lippua tänäkin vuonna mielikuvituksellisilla keinoilla. Erään lähteen mukaan neljä nuorta miestä onnistuivat pääsemään alueelle ilman lippua hyppäämällä bajamajojen yli bajamaja-alueelle.

Niemelä ei ole kuullut tällaisesta, mutta myöntää nauraen, että joku vuosi joku onnistuu pääsemään ”pummilla sisään”.

– Kokonaisuuteen nähden se on kuitenkin todella vähäistä. Täällä kiertää kaikkialla järjestyksenvalvojia vahtimassa tilannetta.

– Sorsamiehen kaltaisia tempauksia ei tänä vuonna nähty, hän sanoo.

Kenties tunnetuin livahtamisyritys tapahtui vuonna 2017, kun ”sorsamies” jäi kiinni vedestä aivan Ruisrockin ranta-alueella. Nuori mies oli naamioitunut vedessä uivaksi sorsaksi päästäkseen alueelle sisään ilman lippua.

Matka katkesi vasta aivan loppusuoralla, kun hänen uintireitilleen osui veteen kaatunut puu. Vartijat huomasivat vedessä jotakin erikoista, kun ”sorsamies” koetti ohittaa puuta.
Livahtamisyritykset vaativat jo vähän enemmän viitseliäisyyttä ja kekseliäisyyttä, mutta alkoholin salakuljettaminen festarialueelle on Niemelän mukaan varsin yleistä.

– Korkkien vaihtaminen ja minigrip-pussit vaatteiden alla ovat tällaisia perinteisiä keinoja. Nettipalstoilla kiertää vinkkejä, Niemelä naurahtaa.

– Portilla tehdään turvatarkastus ja siellä otetaan pois kaikki, mitä löydetään, hän lisää kuitenkin nopeasti.

Niemelä on ollut mukana järjestämässä Ruisrockia jo 13 vuotta. Sinä aikana festivaali on muuttunut ja kehittynyt huimasti.

– Festarit ovat aina olleet tosi sosiaalisia tapahtumia, mutta some on tehnyt tästä vieläkin yhteisöllisempää. Kävijät haluavat jakaa, että ovat Ruisrockissa.

Ruisrockin kävijämäärät ovat kasvaneet tasaisesti kymmenen vuoden aikana. Vuonna 2008 Ruisrockissa kävi 69 000 kävijää, 2015 kirjattiin 95 000 kävijää ja viimeisen kolmen vuoden aikana hurjat 105 000 kävijää. Niemelän mukaan lippuja ei oikeastaan voida myydä enempää alueelle, ellei festarialue laajene.

– Tällä hetkellä ei ole suunnitelmissakaan laajentaa lipunmyyntiä enempää. Maksimissa ollaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt