Syöpää sairastava Janita Lukkarinen käyttää bakteereilta suojaavaa maskia myös kotona:”Mun vastustuskyky on täysi nolla”

Julkaistu:

Syöpää sairastava Janita Lukkarinen päivittää kuulumisiaan.
Viime vuonna lymfoomadiagnoosin saanut Janita Lukkarinen, 26, kertoo Instagram-julkaisussaan, että on sitoutunut matalan vastustuskykynsä vuoksi käyttämään bakteereilta suojaavaa maskia myös kotioloissa.

Lukkarinen sai jo viime jouluna kertaalleen terveen paperit, mutta syöpä uusiutui.

– Tää sota on vasta alussa ja haluan tehdä kaiken oikein, arvostan ja rakastan elämää, en halua kuolla yhden typerän virheen takia. Tää koettelemus ravistelee mua joka suunnasta, multa alkoi usko ja toivo loppumaan jo kesken kun kuulin mun syövän uusiutuneen, mutta jälleen te rakkaat enkelini ootte luoneet muhun uskoa

Janita kertoo, että hänen vointinsa ei ole tällä hetkellä parhaasta päästä.– Kivut on saatu hallintaan lääkkeillä. Suuriannoksinen solunsalpaaja-annos jyllää kehossa. Pelottaa ja jännittää, se on luonnollista tässä tilanteessa totta kai. Siinä olen onnekkaassa asemassa, että olen saanut valmistella mun läheiset. Tapahtuu mitä hyvänsä he ovat alkaneet käsittelemään asioita ja valmistautumaan myös mun hautaansaattamiseen, jos se päivä koittaisikin pian. On eri asia saada olla osana omaa poismenoa, kuin jos olisin kuollut esimerkiksi tapaturmaisesti äkillisesti

Joulukuussa 2018 pahimman piti olla ohi. Lukkarinen hehkutti sosiaalisessa mediassa, kuinka syöpähoidot olisivat nyt taakse jäänyttä elämää. Keväällä vanhat tutut oireet, väsymys, kipu ja pahoinvointi kuitenkin palasivat. Hälytyskellot alkoivat soida.


– Kyllä mä tunnistin heti ne samat oireet. Kun menin keväällä lääkäriin, menin sinne sillä asenteella, että syöpäni on nyt uusiutunut, Lukkarinen kertoo Ilta-Sanomille puhelimitse hiljattain.

Lukkarinen kertoi saaneensa tietää syöpänsä uusiutumisesta jo kesäkuun alussa, tarkalleen sanottuna 3. kesäkuuta. Nyt naisen elämän täyttävät jälleen kipulääkkeet ja sairaalakäynnit.


Lukkarinen kertoi, ettei ennuste ole järin positiivinen. Lääkärit ovat määränneet hänet kahden kuukauden yhtämittaiselle hoitojaksolle, jonka avulla aggressiivinen syöpä yritetään taltuttaa.

– Totta kai lääkärit pyrkivät parantamaan minut, mutta prosentuaalinen mahdollisuus parantua on hyvin pieni, hän kuiskasi puhelimeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt