Kommentti: Ville Valolla kävi Ruisrockin-keikallaan todella huono tuuri, mutta keikka oli lopulta festivaalien kirkkainta timanttia - Viihde - Ilta-Sanomat

Kommentti: Ville Valolla kävi Ruisrockin-keikallaan todella huono tuuri, mutta keikka oli lopulta festivaalien kirkkainta timanttia

Ville Valo & Agents oli sijoitettu esiintymään festivaalien keikka-aikataulussa täsmälleen samaan aikaan kuin nuorison silmitöntä suosiota nauttiva rap-duo JVG, kirjoittaa toimittaja Nita Makkonen.

7.7.2019 0:26

Ville Valo & Agents keikkailee tänä kesänä ahkerasti ympäri Suomea erilaisissa kesätapahtumissa. Lauantaina yhtye esiintyi Ruisrockissa Rantalavalla kello 22.15 alkaen.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta kuuteen vuoteen, kun Valo nousee festarikansan eteen lavalle nimenomaan Ruisrockissa.

Edellinen kerta oli Ruisrockin päälavalla Niittylavalla vuonna 2013. Silloin tunnelma oli varsin erilainen. Esimerkiksi Yle kirjoitti keikka-arviossaan HIM:n keikan jälkeen, että yleisö pettyi pitkästyneen oloisen Valon esiintymiseen, vaikka tämän ääni olikin upeassa kunnossa.

HIM ei ollut tuohon aikaan suurimmassa huudossa varsinkaan musiikkikriitikoiden silmissä. Valon arveltiin potevan jonkinlaista kisaväsymystä keikkailuun liittyen.

Tänä lauantaina lavalle asteli hyvin erilainen artisti – nimittäin pirteä, hymyilevä ja yleisön kanssa flirttaileva Ville Valo.

Ville Valo hurmasi yleisön Ruisrockin Rantalavalla.

Valolla ja agenteilla kävi silti Ruisrockissa ikävä kyllä todella huono tuuri.

Heidät oli sijoitettu esiintymään festivaalien keikka-aikataulussa täsmälleen samaan aikaan kuin nuorison silmitöntä suosiota nauttiva rap-duo JVG. HIM valtasi aikoinaan Niittylavan useina peräkkäisinä vuosina, mutta nykyään siellä esiintyy vuodesta toiseen Suomen tämän hetken kenties suosituin yhtye JVG.

Kun räppärit Jare ja VilleGalle aloittivat show’nsa, suurin piirtein jokainen Ruisrockiin saapunut nuori bailasi ja pomppi kädet ilmassa Niittylavan edessä.

Ville Valon ja Agentsin keikalle riitti silti jopa yllättävän paljon yleisöä. Tunnelma oli väen vähäisyydestä huolimatta tai ehkä juuri siksi käsinkosketeltavan lämmin. Yleisö lauloi kappaleiden mukana ja koko bändi vaikutti nauttivan olostaan.

Keikan settilista oli hyvin samanlainen kuin muillakin yhtyeen keikoilla. Valo aloitti keikan laulamalla koskettavan versionsa Ikkunaprinsessa-kappaleesta. Tähdet tähdet, Jykevää on rakkaus ja Orpolapsi kiurun saivat yleisön haltioitumaan.

Kun Paratiisi soi, koko yleisö tanssi ja lauloi mukana sydän täynnä kesäistä onnea.

Keikka päättyi odotetusti akustiseen cover-versioon HIM:n When Love and Death Embrace -kappaleesta, kuten jokainen yhtyeen tähän mennessä toteutuneista keikoista.

Yleisöä Ville Valon ja agenttien keikalla.

Jos Ville Valo & Agents olisivat esiintyneet vaikka tuntia aikaisemmin, Rantalavan edusta olisi ollut suurella varmuudella ääriään myöten täynnä kuulijoita.

Tätä väitettä tukee se seikka, että Ville Valo & Agents -yhtyeen keikat ovat olleet tähän asti loppuunmyytyjä tapahtumia ympäri Suomea.

Esa Pulliainen hymyili hyväntuulisena lavalla keikan alussa.

Yhtyeen kiertue alkoi jo keväällä klubikeikkojen muodossa ja jatkuu läpi kesän festareita kiertäen. Yhtyeen esiintymisessä ei näkynyt jälkeäkään kyllästymisestä tai uupumisesta, kuten HIM:n loppuaikoina.

Tavallaan on harmi, että JVG imi yleisön magneetin lailla Niittylavalle, sillä Valon ja Agentsien keikka oli ehdottomasti Ruisrockin parhaimmistoa. Keikan settilista ja yhtyeen esiintyminen kantoi raudanlujasti loppuun asti. Sen huomasi myös yleisöstä, joka seisoi innoissaan lavan edessä vielä silloinkin, kun bändi poistui lavan taakse.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?