Michael Jacksonin fanit tarttuivat toimeen Ranskassa – haastoivat kohudokumentissa pedofiliasyytteitä esittäneet miehet oikeuteen - Viihde - Ilta-Sanomat

Michael Jacksonin fanit tarttuivat toimeen Ranskassa – haastoivat kohudokumentissa pedofiliasyytteitä esittäneet miehet oikeuteen

Ranskassa Michael Jackson -fanit ovat tarttuneet oikeustoimiin puolustaakseen edesmenneen poptähden kunniaa.

4.7.2019 16:46

Michael Jacksonin fanit ovat tarttuneet oikeustoimiin Ranskassa puolustaakseen edesmenneen idolinsa kunniaa. Kolme faniryhmää haastoi oikeuteen kaksi miestä, jotka kertoivat Leaving Neverland -dokumentissa laulajan hyväksikäyttäneen heitä vuosien ajan.

Kanne nostettiin Ranskassa, koska siellä edesmenneen ihmisen kunnian loukkaaminen on rikos, toisin kuin Yhdysvalloissa. Ryhmät hakevat oikeudesta yhden euron symbolisia vahingonkorvauksia.

Käsittely Orleansissa sijaitsevassa tuomioistuimessa kesti vain kymmenen minuuttia. Jacksonia hyväksikäytöstä syyttäneet miehet eivät olleet istunnossa paikalla tai edustettuina. Faniryhmät saivat tuekseen Jacksonin kuolinpesän, joka julkisti asiasta lausunnon ja toivoi suojaa vainajan kunnialle myös Yhdysvalloissa.

– Toivomme, että oikeusvoitto Ranskassa vauhdittaa liikettä Yhdysvalloissa kohti lain muutosta, joka tuo vainajille suojan kunnianloukkausta vastaan, todettiin kuolinpesän lausunnossa.

Jacksonin perhe on Yhdysvalloissa haastanut dokumentin esittäneen kaapelitelevisioyhtiö HBO:n oikeuteen ja vaatii yhtiöltä sadan miljoonan dollarin eli 89 miljoonan euron korvauksia.

Orleansin oikeusistuimen on määrä antaa ratkaisunsa 9. lokakuuta, jos kanteen nostaneet voivat todistaa, että haastekirje on toimitettu syytöksiä esittäneille miehille.

Nelituntinen dokumentti sai ensi-iltansa Sundance-elokuvajuhlilla Yhdysvalloissa tammikuun lopulla. Leaving Neverland kertoo yksityiskohtaisesti kahden nyt jo aikuisen miehen väitetyistä kokemuksista. Wade Robson ja James Safechuck syyttävät Jacksonin käyttäneen heitä vuosien ajan seksuaalisesti hyväksi, kun miehet olivat vielä lapsia.

Wade Robsonille ei maksettu dokumenttiin osallistumisesta penniäkään.­

Miesten kertoman mukaan lapsuuden kaverilliset yökyläilyt Jacksonin luona muuttuivat vähitellen kosketteluksi ja lopulta vuosikausia kestäneeksi seksuaaliseksi hyväksikäytöksi.

Jacksonin perikunta on useaan otteeseen korostanut, että vuonna 2005 poptähti vapautettiin hyväksikäyttösyytteistä, eikä häntä koskaan tuomittu oikeudessa. ”Savuavaa asetta” ei löytynyt, ja lain silmissä Jackson on syytön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?