Olisitko arvannut? Mikael Gabriel jäi alkuvuodesta pitkälle tauolle – päätöksen taustalla yllättävä syy - Viihde - Ilta-Sanomat

Olisitko arvannut? Mikael Gabriel jäi alkuvuodesta pitkälle tauolle – päätöksen taustalla yllättävä syy

Mikael Gabriel jäi helmikuussa määrittelemättömän mittaiselle tauolle. Nyt syy taukoon selvisi, kun mies kertoo raivanneensa tilaa kalenteriin käydäkseen koulunsa loppuun.

4.7.2019 11:53

Räppäri Mikael Gabriel oli vasta 19 vuotias, kun hänen debyyttialbuminsa 5 miljoonaa muuta ilmestyi. Siitä asti hän on luonut uraa artistina ja onnistunut raivaamaan tiensä Suomen musiikkimaailman huipulle.

Marraskuussa 2018 Mikael Gabriel ilmoitti fanien yllätykseksi jäävänsä alkuvuodesta määrittelemättömän mittaiselle tauolle. Räppäri kertoi asiasta Instagramissa ja paljasti tekevänsä toistaiseksi viimeisen keikkansa helmikuussa 2019.

– Mä oon nyt yli 10 vuotta tehny musiikkia ja ollu rundilla, oikeestaan pysähtymättä kertaakaan nauttimaan kaikesta siitä mitä on tullu tehtyy ja mitä varten oon tehny niin monta vuotta töitä, hän kirjoitti päivityksessään.

– Mä päätin nyt ottaa luovan tauon musiikin tekemisestä. Mulla on ollut siihen pitkään jo mahdollisuus, mutta ei aikaa. Haluun keskittyä omaan hyvinvointiin enemmän jotta voin auttaa täysillä muita.

  • Yllä olevalla videolla näet, miten Mikael Gabriel esitti herkän Pidä musta kii -kappaleen vuonna 2018.

Mikael Gabriel lukeutuu Suomen eturivin artisteihin. Hän juhli musiikkivideonsa voittoa Emma-gaalassa vuoden 2019 alussa.

Mikael Gabriel kirjoitti tuolloin päivityksessään, että aikoo pysytellä poissa keikkalavoilta ainakin koko seuraavan vuoden. Hän lupasi palata takaisin musiikin ja keikkailun pariin sitten, kun aika on oikea.

– Mä tuun nyt olemaan pidempään pois, eli ainaki koko vuoden 2019. Aion tulla takas vasta ku tuntuu oikealta ja mulla on entistä enemmän annettavaa, hän kirjoitti.

Nyt syy räppärin pitkään keikkataukoon on selvinnyt. Mies julkaisi torstaiaamuna Instagram-tilillään kuvan, jossa pitelee käsissään tutkintotodistusta. Mikael Gabriel paljastaa kuvatekstissään palanneensa kaikessa hiljaisuudessa koulun penkille.

– Vuos sitten törmäsin kaupassa mun vanhaan rehtoriin joka syötti idean, että kävisin mun musajuttujen alkaessa jääneen koulun loppuun. Hetken mietin ja sitten päätin että vien loppuun jotain joka on painanut mua aina välillä, hän kirjoittaa.

Kuvatekstissään räppäri kertoo raivanneensa töiden keskelle vapaata, jotta pystyisi keskittymään täysillä koulunkäyntiin. Nyt tämä päätös kantaa hedelmää, sillä Mikael kertoo käyneensä loppuun merkonomin tutkinnon, joka jäi aikanaan kesken musiikkiuran vietyä miehen mukanaan.

– Eilen, 3.7.2019 kävin hakemassa tältä vanhalta rehtorilta todistuksen. Viime aikojen panostus näkyi lopputuloksessa, kun päättötodistuksen keskiarvokin lähenteli kiitettävää, mies hehkuttaa.

– Tuntuu niin siistiltä enkä olis tuolloin koulun kesken lopettaessa uskonut, että nyt haaveilen jo korkeakouluun menemisestä. Senkin aika tulee jossain vaiheessa, mutta mä teen seuraavan levyn ensin, hän paljastaa.

Mikael Gabrielin opinnot saivat jäädä, kun musiikkibisnes vei mukanaan. Nyt hän suoritti koulunsa loppuun kiitettävillä arvosanoilla.

Päivityksensä lopussa räppäri muistuttaa seuraajiaan siitä, ettei koskaan ole liian myöhäistä toteuttaa unelmiaan. Mikaelin julkaisema kuva keräsi nopeasti tuhansia tykkäyksiä ja onnittelukommentteja miehen faneilta.

– Koskaan ei oo liian myöhäistä saattaa asioita loppuun tai toteuttaa omia unelmiaan! Kiitos kaikille jotka oli viemässä tätä maaliin! Mulla on maailman siistein fiilis.

Mikael Gabriel on yksi Suomen menestyneimmistä rapartisteista. Hänet muistetaan muun muassa hiteistään Viimeisen kerran, Liikaa sussa kii sekä Naapurit kuulee.

Hänet on nähty myös tuomarina Suomen X-Factorissa sekä valkokankaalla, kun hän oli mukana Antti J. Jokisen Pahan kukat -elokuvassa sekä Taneli Mustosen kauhuelokuvassa Bodom.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?