Japanin prinsessa Kiko hurmasi valkoisessa kimonossa – ulkoministeri Pekka Haavisto otti kruununprinssiparin juhlallisesti vastaan suurlähetystössä

Japanin Suomen-suurlähettilään residenssissä vietettiin keskiviikkona arvovaltaista iltaa, kun Japanin kruununprinssipari saapui juhlavastaanotolle.

Japanin suurlähettilään residenssissä nähtiin todellista juhlahumua keskiviikkoiltana, kun Suomessa nelipäiväisellä vierailulla oleva Japanin kruununprinssipari saapui suurlähettilään juhlavastaanotolle.

Kruununprinssi Akishino luotti juhlavastaanotolla tummaan ja ajattomaan pukuun, kun taas kruununprinsessa Kiko oli valinnut ylleen erittäin juhlavan valkoisen kimonon. Kimonoa koristivat tyylikkäät kukkakuviot.

Kruununprinssipari kätteli ulkoministeri Pekka Haavistoa, jonka jälkeen he jäivät yleisön eteen kuuntelemaan Japanin kansallislaulun Kimi ga yon. Kruununprinssipari kuunteli hartaasti ja liikuttuneen oloisina kansallislauluaan. Heti perään kuultiin Maamme-laulu.

Juhlavastaanottoa isännöi Japanin Suomen-suurlähettiläs Takashi Murata. Kruununprinssiparin edustusmatka liittyy tänä vuonna vietettävään Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden satavuotisjuhlavuoteen.

– Meillä on suuri ilo olla tänään läsnä juhlimassa suomen ja japanin diplomaattisuhteiden satavuotisjuhlavuotta, kruununprinssi Akishino kiitteli puheessaan prinsessa Kikon istuessa vieressä.

Myös Pekka Haavisto piti tilaisuudessa puheen, jossa hän kiitti Japania yhteistyöstä Suomen kanssa ja toivotti kruununprinssiparille miellyttävää Suomen-vierailua.

Juhlavastaanotto suurlähettilään residenssissä oli ääriään myöten täynnä arvovieraita, jotka olivat saapuneet kunnioittamaan Suomen ja Japanin välisiä suhteita.

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tutustuivat keskiviikkona päivällä Japanin kruununprinssipariin vastaan Naantalin Kultarannassa. Presidenttipari ja kruununprinssipari delegaatioineen nauttivat lounasta Kultarannassa, jonka jälkeen he siirtyvät kierrokselle presidentin kesäasunnon puutarhaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?