Shakiran tavalliselta vaikuttanut kuva sai aikaan raivon – laulajatähdelle sataa ankaraa kritiikkiä: ”Tuo on turhaa ja julmaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Shakiran tavalliselta vaikuttanut kuva sai aikaan raivon – laulajatähdelle sataa ankaraa kritiikkiä: ”Tuo on turhaa ja julmaa”

Kuvituskuva
Julkaistu: 3.7.2019 19:40

Shakiran viattomalta vaikuttanut kuva delfiinin kanssa sai aikaan todellisen palautetulvan laulajatähden faneilta.

Poptähti Shakiralla on huikeat 57 miljoonaa seuraajaa Instagramissa, ja maailmantähti jakaakin siellä aktiivisesti arkeaan ja elämäänsä.

Nyt eräs kolumbialaiskaunottaren kuva on saanut ihmiset raivon valtaan. 41-vuotias Shakira julkaisi viikonloppuna Instagramissaan kuvan, jossa hän kelluu altaassa delfiinin kanssa. Shakiran kasvoilla on leveä hymy, ja hän hehkuttaa saaneensa pusun Mickey-nimiseltä delfiiniltä.

– Sain pusun Mickeylta, meren enkeliltä! Shakira hehkutti.

Kuva on kerännyt yli miljoona tykkäystä, mutta ihmiset eivät kuitenkaan nielleet sellaisenaan Shakiran tapaa viettää vapaa-aikaansa. Kuvan kommenttikenttä täyttyi salamannopeasti useista viesteistä, joissa poptähden tietämättömyyttä kritisoitiin ankarasti. Useat olivat sitä mieltä, että Shakiran ei tulisi mainostaa julmana pidettyjä delfinaarioita ja vankeudessa elävien delfiinien kanssa uimista.

– Pyydän, ettet mainostaisi tämän kaltaisia aktiviteetteja. He eivät kohtele delfiineitä hyvin. Monet tulevat tapetuiksi ja ne ketkä eivät tule, elävät stressin ja ahdingon keskellä.

– Eiii! Nämä eläimet eivät kuulu vankeuteen.

– Mickey kuuluisi sinne mereen...

– Hänen kuuluisi olla vapaa.

– Nämä eläimet ovat kuin me. Tarkoitettu vapaiksi. Heidän pitäisi uida 80 kilometriä päivässä. On häpeällistä, että tuet sellaisten eläinten vankina pitämistä, jotka ovat itseasiassa viisaampia kuin me. Sinun pitäisi olla paremman tulevaisuuden ja ympäristön äänitorvi.

– Kai tiedät mitä delfiineille tehdään vankeudessa?

– Jos tämä kuva on delfinaariosta, niin minä en enää seuraa sinua. Häpeäisit.

– Sinun ei pitäisi mainostaa tällaista. Tuo on turhaa ja julmaa. Sinulla on vaikutusvaltaa miljooniin ihmisiin. Jos julkaiset jotain, niin sinun täytyy olla tietoinen ongelmista, jotka asiaan liittyvät.

Kuvituskuva

Shakira ja hänen puolisonsa, Barcelonaa edustava huippujalkapalloilija Gerard Pique ovat ahkeria matkustamaan. Viime jouluna pariskunta lensi Suomen Lappiin, jossa he nauttivat talvisista lomatunnelmista. Poptähti oli häkeltynyt suomalaisen luonnon kauneudesta ja hehkutti avoimesti Instagramissaan maamme ihmeellistä luontoa.

Vuodesta 2011 yhtä pitänyt pari asuu lapsineen Barcelonassa. Parin ensimmäinen poika syntyi vuonna 2013 ja sai nimekseen Milan Piqué Mebarak. Toinen poika, Sasha Piqué Mebarak, syntyi vuonna 2015. Lasten nimiin on yhdistetty molempien vanhempien nimet, sillä Shakiran oikea nimi on Shakira Isabel Mebarak Ripoll.

Shakira joutui keväällä kohun keskelle, kun lehdet kertoivat hänen jättäneen maksamatta veroja Espanjan valtiolle peräti 14,5 miljoonaan euron verran vuosina 2011–2014.