Japanilaiset matkailijat kiertelivät nähtävyyksiä Helsingissä, kun yhtäkkiä ohi lipui tärkeän näköinen auto: ”Sieltä vilkutti meidän kruununprinsessa”

Japanilainen seurue näki maansa kruununprinsessan ensimmäistä kertaa – kaikista paikoista Suomessa.

Japanilaisesta Chiban yliopistosta Helsingissä vierailleet Taishi Masumitsu (vas.), Taiga Mikami, Yoko Mizokami ja Yuanyuan He näkivät Tuomiokirkolla yllättyksekseen japanilaisen kruununprinssiparin.

Japanilaisesta Chiban yliopistosta Helsinkiin saapunut seurue kierteli keskustassa tiistaipäivänä, kunnes he joutuivat hieraisemaan silmiään Tuomiokirkolla.

– Siitä lipui ohi auto, josta vilkutti meidän kruununprinsessa, Taishi Masumitsu hämmästelee.

Masumitsu on matkalla Riikan yliopistoon konferenssiin opiskelukavereidensa Taiga Mikamin, Yuanyuan Hen sekä professorinsa Yoko Mizokamin kanssa.

Parin päivän pysähdys Helsinkiin tarjosi mahdollisuuden nähdä kruununprinssipari ensimmäistä kertaa.

– He puhuvat aina uutenavuotena Tokiossa, mutta olemme nähneet sen vain televisiosta. Sitä paitsi paikalla on aina valtava määrä ihmisiä, joten heidät näkee vain hyvin kaukaa, Mizokami kertoo.

– Luin kyllä uutisista, että he ovat täällä, mutta en silti uskonut näkeväni heitä.

Kohtaaminen oli hauska ja siitä syntyi hyvä Instagram-video kavereille, mutta sen suurempia tunteita ei kruununprinssipari yliopistoporukassa herätä.

Japanin kruununprinssipari vieraili keskiviikkona Helsingin Tuomiokirkossa.

– Minua, ja muutenkin nuoria ihmisiä, ei juuri kiinnosta keisarillinen perhe, Mikami sanoo.

Seurueen mukaan japanilaisten mielenkiinto keisarillista perhettä kohtaan on viime aikoina kuitenkin noussut, koska valta siirtyi historiallisesti viime keväänä uudelle hallitsijalle, keisari Naruhitolle.

– Meillä on nyt uusi keisari, ja vallan muutos kiinnostaa ihmisiä, Mizokami kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?