Janita Lukkarisen, 26, harvinainen syöpä uusiutui alle vuoden jälkeen – avaa nyt tuntemuksiaan rajusta vastaiskusta: ”Tää on vasta alkusoittoa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Janita Lukkarisen, 26, harvinainen syöpä uusiutui alle vuoden jälkeen – avaa nyt tuntemuksiaan rajusta vastaiskusta: ”Tää on vasta alkusoittoa”

Tosi-tv-tähti kertoo taistelevansa syöpää vastaan kahta kovemmin.

Janita Lukkarisen syöpä on uusiutunut.­

28.6.2019 15:01

Lukuisista tosi-tv-ohjelmista tutun Janita Lukkarisen syöpä on uusiutunut alle vuoden jälkeen. Lukkarinen kertoo asiasta Instagram-tilillään.

Lukkarinen sairastaa imusolmukesyöpää eli lymfoomaa.

– Nyt oon babet takasin somessa pienen itsensä etsiskelyn jälkeen. Kuten moni jo tietää, mun harvinainen lymfooma on palannut ja tällä kertaa täytyy lyödä vielä hurjemmin syöpää vastaan. Tää on vasta alkusoittoa ja jaksan vielä hymyillä. Pitäkää itsestänne ja toisistanne huolta, Lukkarinen kirjoittaa kuvatekstissä.

Otoksessa Lukkarisella on päässään polkkamallinen peruukki. Hän hymyilee kameralle leveästi. Julkaisu on kerännyt hetkessä runsain mitoin sydämiä ja tsemppiviestejä.

Janita Lukkarinen kertoi IS:lle lokakuussa alkaneensa epäillä jotain olevan pahasti vialla viime keväänä. Hänen oli vaikea hengittää, hän ravasi lääkärissä ja söi antibioottikuureja toinen toisensa perään. Diagnoosina oli usein keuhkoputkentulehdus, keuhkokuume tai kurkunpääntulehdus, mutta lääkkeet eivät auttaneet.

Lukkarinen joutui olemaan sairauslomalla ravintola-alan töistä vähän väliä. Toukokuussa oireet pahenivat niin paljon, että hän joutui jättäytymään kokonaan pois töistä. Nukkuminen oli lähes mahdotonta, hän ei saanut jalkojaan suoraksi, rinnassa tuntui ikävältä ja hengittäminen vihloi. Kivut olivat kovat ja jotain oli selvästi pahasti vialla.

Lukkarinen muutti toiselle paikkakunnalle ja vaihtoi terveysasemaa. Uudella lääkärillä asiat alkoivat edetä ja tämä huomasi keuhkokuvissa jotain outoa. Lukkarinen määrättiin jatkotutkimuksiin, jossa keuhkojen löydöstä selvitettiin lisää.

Lukkariselle kerrottiin vain, että hän kuului ensimmäiseen kiireellisyysluokkaan, jossa potilaan jatkotutkimukset toteutetaan mahdollisimman ripeästi. Muutaman päivän kuluttua Lukkarisen vointi romahti ja hän joutui sairaalaan. Pian sen jälkeen hän sai kuulla musertavat uutiset: hänen keuhkoistaan oli löydetty pahanlaatuisia kasvaimia ja jonkinlainen syöpä.

Lukkarisen kehosta löytyi yhteensä kuusi syöpäkasvainta, jotka sijaitsivat sydämen päällä, keuhkoissa, vatsassa ja ohutsuolessa.

Vaikeiden aikojen ja uuvuttavien hoitojen jälkeen Lukkarinen sai viime jouluna kuulla iloiset uutiset: hänen hoitonsa voitaisiin lopettaa, sillä syöpä oli poissa.

Sain suurimman joulunihmeen ikinä! Menin lääkäriin 20.12.2018 odottaen jatkohoitoaikoja. Lääkäri kysyi vointia ja miten itse uskon tilanteen olevan. En halunnut vastata kysymykseen, koska en halunnut pettyä ja voimat tuntuvat edelleen olevan poissa. Lääkäri oli hetken hiljaa ja sanoi, että jatkohoitoja ei enää tarvitsisi! MUN SYÖPÄ ON POISSA!! Janita Lukkarinen iloitsi Instagramissa.

Janita Lukkarinen kertoi viime syksynä arjestaan ISTV:lle. Katso video alla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?