Supersuositun alastoman joogatytön kuvat olivat liikaa Instagramille – nakuilulle tyly loppu: ”Onko pepuissa jotain pahaa?” - Viihde - Ilta-Sanomat

Supersuositun alastoman joogatytön kuvat olivat liikaa Instagramille – nakuilulle tyly loppu: ”Onko pepuissa jotain pahaa?”

Instagramin supersuosittu alaston joogatyttö joutui sivuston tiukkojen siveyssääntöjen uhriksi.

Alastoman joogatytön toisen käyttäjän kuvat eivät enää läpäisseet Instagramin tiukkoja siveyssääntöjä.

27.6.2019 11:05

Alastomilla, taiteellisilla joogakuvillaan ihmiset sosiaalisessa mediassa hurmannut ”alaston joogatyttö” joutui hiljattain Instagramin tiukan sensuurin kohteeksi. Nainen kertoi asiasta nude_yogagirl -tilillään keskiviikkona.

Anonyyminä pysytellyt nainen avautui Instagram-tilillään, kuinka sivusto oli päätynyt sulkemaan tämän toisen tilin, joka kantoi nimeä nudeyogagirl_art.

– Minun taidetilini suljettiin tänään Instagramin toimesta. Olen järkyttynyt, miten he voivat vain päättää poistaa sen. Minusta tuntuu että minua kohdellaan kuin esinettä, jolla ei ole lainkaan omia ajatuksia, hän kirjoittaa.

– Minulla on mahdollisuus valittaa tästä päätöksestä. Kuinka kilttiä, nainen sivaltaa.

– Voisinko sen sijaan valittaa siitä, kuinka naisia tuomitaan ja rangaistaan siitä, että he ovat omia itsejään? Että he tuntevat olonsa hyväksi omassa kehossaan? Voinko valittaa siitä, kuinka naiset ja miehet ovat epätasa-arvoisessa asemassa täällä, hän tilittää.

Nainen otti kantaa Instagramin tarkkoihin sääntöihin julkaisemalla myös toisen kuvan, jossa hän ottaa kantaa alastomuuteen ja siihen liittyviin tabuihin.

– Minulla on peppu. Sinulla on peppu. Onko pepuissa jotain pahaa? Vulgaaria? Pornomaista? Väkivaltaista? Vahingollista? hän ihmettelee.

– Minä rakastan peppuja. Meillä kaikilla on sellainen, se on olennainen osa ihmiskehoa, nainen jatkaa.

Ilta-Sanomat kirjoitti alastomasta joogatytöstä ensimmäistä kertaa vuonna 2018. IS arvioi tuolloin naisen rohkeiden kuvien ohittavat juuri ja juuri Instagramin kiistellyt ”siveyssäännöt”, joiden mukaan alaikäisten suosimassa palvelussa ei saisi esittää kokonaan paljaita pakaroita, naisen nännejä tai sukupuolielimiä.

Alastomasta joogatytöstä on tullut erittäin suosittu Instagramissa verrattain lyhyessä ajassa. Tilillä on yli 900 000 seuraajaa. Instagram-tilistä tekee erityisen se, että sitä ylläpitävä nainen on pysynyt anonyyminä eikä hän näytä kuvissa lainkaan kasvojaan.

Alaston joogatyttö on kuitenkin onnistuttu yhdistämään suomalaisbloggaaja Vilma Peltoseen. Muun muassa Seiskan mukaan Peltonen ylläpitää joogatyttö-profiiliaan kaikessa hiljaisuudessa yhdessä poikaystävänsä kanssa. Peltonen ei ole itse vahvistanut väitteitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?