Suosikkitubettaja Lakko julkaisi yllättäen itkuisen videon – avautuu mielenterveysongelmistaan ja ”traagisesta tapahtumasta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Suosikkitubettaja Lakko julkaisi yllättäen itkuisen videon – avautuu mielenterveysongelmistaan ja ”traagisesta tapahtumasta”

Tubettaja Lakko kertoo videolla, että elämässä on nyt tapahtunut jotain hyvin traagista.

Lakko on yksi Suomen menestyneimpiä tubettajia.­

27.6.2019 9:47

Suomen menestyneimpiin tubettajiin kuuluva Lakko eli Eric Savolainen, 26, julkaisi yllättäen Youtube-kanavallaan itkuisen videon, jolla avautuu ”traagisesta tapahtumasta”, joka on saanut miehen hakeutumaan psykiatrisen avun piiriin.

– Tämä mun viikon loma ei oikeastaan ole mennyt niin kuin suunnittelin. Noin viikko sitten asioiden piti olla hyvin. Meidän piti olla lomalla, valmiina viettämään juhannusta, mutta sitten asiat eivät menneetkään kuten piti... ja nyt on rikkinäinen olo, Lakko sanoo videolla.

– Syyt ovat todella henkilökohtaisia ja sellaisia, etten ole välttämättä vielä halukas tai kyvykäs puhumaan.

Tämän jälkeen kyyneleet alkavat virrata. Lakko vakuuttaa, ettei ole eronnut vaimostaan Juliasta, sillä uskoo monien seuraajistaan epäilevän niin nähdessään itkuisen videon.

– Olemme yhdessä ja avioliitossa edelleen, eli kaikki on parisuhteen osalta hyvin, Lakko painottaa.

Lakko kertoo, että käsillä ovat vaikeat ajat. Mielen on vallannut synkkyys, masennus, suru ja epäusko. Traagisesta on tapahtumasta on lakon mukaan kulunut videon kuvaushetkellä viikko.

Lakko sanoo, ettei ole lopettamassa Youtube-kanavaansa.­

– Mä haluan nyt ottaa hetken pois tästä maailmasta. Mä haluan irtautua hetkeksi. Mä haluan sulkeutua ulkomaailmalta. Tuntuu tavallaan siltä, että olen halunnut myöskin erakoitua. Mä en halua mitään kontakteja ulkomaailmaan. Haluan vaan olla täällä omassa kuplassa ja käsitellä asioita parhaani mukaan.

Lakon mukaan tilanne koskettaa myös Julia-vaimoa.

– Tää vaikutus on ulottuu yhtä lailla meihin molempiin.

Tubettaja kuitenkin sanoo uskovansa, että kaikki selviää vielä.

– Sitä vaan on pakko ajatella, että pohjalta noustaan vain ylöspäin. Mulla on se elämänasenne ollut koko elämäni ajan. Vaikka tulee vastoinkäymisiä, ne vahvistaa ja niistä noustaan ylös. Uskon yhä edelleen, että tämä on samankaltainen tilanne ja tästä voidaan toipua.

– Mä tiedän vain, että tästä toivutaan.

Lakko kertoo, ettei pariskunta ole asian kanssa yksin, vaan heillä apuna läheisten tuki ja psykiatrinen apu. He ovat saaneet terapeuttista tukea asian käsittelyyn.

– Mitä tulee mun mielenterveyteen tällä hetkellä niin.... mä tiedän, että mä tarvitsen apua.

Lakko kertoo, ettei hänelle ole tehty mitään mielentilatutkimuksia, mutta hän sanoo tietävänsä, että tilanne on aiheuttanut hänelle pienimuotoista masennusta.

– Mulla ei ole ikinä ollut masennusta ja nämä ovat aivan uusia tuntemuksia.

– Ei paljon löydy aiheita hymyyn. Tuntuu, että positiiviset asiat ja ajatukset on vaan hävinneet jonnekin.

Vaikka Lakko ei tässä vaiheessa kykene kertomaan tapahtuneesta, niin hän sanoo, että saattaa avata asiaa myöhemmin käsiteltyään sen.

– Se voi vaatia viikkoja tai kuukausia. Se voi kestää vaikka vuoden. Sitä ei vaan voi tietää, milloin olen valmis puhumaan siitä. Voi olla, etten ole koskaan valmis puhumaan siitä.

Lakko sanoo, ettei vähään aikaan aio tehdä videoita tai olla aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Hän kertoo, että on perunut myös keikkoja lähipäiviltä ja on siitä hyvin pahoillaan.

Lakko sanoo, että aikoo silti jatkaa Youtube-kanavansa ylläpitämistä ja jatkaa videoidentekoa myöhemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?