Meghan palasi julkisuuteen uudessa kihlasormuksessa – kyse voi olla koskettavasta, suomalaisille vieraasta eleestä Harry-puolisolta

Julkaistu:

Herttuatar Meghanin näyttävä timanttisormus on muuttunut Archie-pojan syntymän jälkeen.
Sussexin herttuatar Meghan on uusinut kolmella jalokivellä koristellun kihlasormuksensa. Tarkkasilmäiset fanit huomasivat, että äitiyslomalta palannut herttuatar on esiintynyt entistä modernimpi sekä sädehtivämpi sormus vasemmassa nimettömässään.

Prinssi Harry kosi entistä näyttelijätärtä vuonna 2017 keltakultaisella sormuksella, jossa oli kolme timanttia ja tasapintainen rengasosa. Prinssi suunnitteli sormuksen yksinomaa herttuatarta varten – kaksi timanteista on Harryn äidin, prinsessa Dianan kokoelmasta ja toinen Botswanasta, missä prinssi on tehnyt paljon hyväntekeväisyystyötä.


Meghan ei käyttänyt kihlasormustaan raskautensa viimeisinä kuukausina sormiensa turvotuksen vuoksi. Mittaamattoman arvokas sormus on sinä aikana saanut täysin uuden ilmeen.Välittömästi Archie-pojan syntymän jälkeen Meghan on nähty julkisuudessa erilaisen sormuksen kera. Uudessa sormuksessa on aiempaan verrattuna huomattavasti ohuempi micro pavé -rengasosa, jossa on upotettuna pieniä timantteja. Prinssin antamat jalokivet näyttävät entistä suuremmilta, kun ne ovat kiinni ohuemmassa renkaassa.

Brittimedioiden kuninkaallisasiantuntijat ovat kritioiseet Meghania alkuperäisen sormuksen muuttamisesta, mutta todellisuudessa taustalla voi olla tunnepitoinen ele tämän puolisolta.

Daily Mirror -lehden spekulaatioiden mukaan Meghanin uusi amerikkalaistyylinen sormus voi olla Harryn lahja ensimmäisen vuosipäivän johdosta. Pari avioitui vuosi sitten toukokuussa Windsorin linnassa.

Toisen arvion mukaan kyseessä voi olla myös angloamerikkalaisissa maissa perinteisempi ”push present” -lahja, eli synnytyslahja puolisolta. Tyypillisesti henkilökohtainen lahja annetaan tuorelle äidille synnytyksen jälkeen, joskus jopa synnytyssalissa.

Kihlasormuksen lisäksi Meghanin nimettömässä on myös vihkisormus ja eternity eli ikuisuussormus.


Meghan ei toki ole brittikuninkaallisista ensimmäinen, joka on suunnitellut kihlasormuksensa uuteen uskoon. Myös Camilla ja Cambridgen herttuatar Catherine ovat muuttaneet sormuksiaan avioitumisen jälkeen.