Erikoinen netti-ilmiö levisi Suomeen kulovalkean tavoin – oletko jo törmännyt tähän hittitanssiin?

Julkaistu:

Uusi tanssi-ilmiö on tavoittanut nyt jo miljoonat teinit.
Nettiin tupsahtelee aika ajoin salamannopeasti suosituksi ponnahtaneita tanssi-ilmiöitä. IS on uutisoinut muun muassa flossaus-tanssista.
Tanssi-ilmiöt saavat jatkoa, nimittäin Yhdysvaltalaisen Blanco Brownin vastikään julkaistun The Git Up -kappaleen nimikkotanssi leviää netissä kulovalkean tavoin muun muassa nuorten keskuudessa suositussa videopalvelussa, myös Suomessa.

Harvey Bass -nimellä esiintyvän nuoren tulkinta Git Up -tanssista on ponnahtanut kesäkuun katsotuimmaksi TikTok-videosovelluksessa. Videolla on yli neljä miljoonaa näyttökertaa.TikTok on lyhyiden videoiden jakamiseen tarkoitettu mobiilisovellus. Sovelluksessa otetaan lyhyitä videopätkiä, lisätään filttereitä ja musiikkiraitoja.

Sormenpyyhkäisyllä voi selata ympäri maailmaa julkaistuja videoita vaivattomasti. Videoille voi myös jättää videovastauksen, joka tukee sovelluksen vallitsevaa ilmiökulttuuria.


Georgiasta kotoisin oleva Brown julkaisi yhdessä countrylaulaja Lainey Wilsonin kanssa Git Upin kesäkuun alussa. Myöhemmin hän täydensi uudella videolla, jossa hän opettaa kappaleensa helpohkot tanssiaskelet.Pirteästä country-kappaleesta tuli päivissä viraalihitti ja sen tanssiaskelia on harjoiteltu muun muassa uutistoimisto Foxin studiossa uutisankkuri Nick Kosirin toimesta.Myös suomalaisnuoret ovat tarttuneet Git Up -haasteeseen ja tanssimasta löytää muun muassa Jennifer ”jennifererica” Käldin. Nyt-liite uutisoi tästä 17-vuotiaasta lukiolaisesta marraskuussa 2018. Tuolloin Käldillä oli 2,7 miljoonaa seuraajaa, nyt seuraajia on 4,5 miljoonaa.Alun perin juuri tanssivideoilla aloittanut, Youtubesta tuttu Molybros-kaksikko julkaisi myös oman tulkintansa Git Upista TikTokissa.