Roope Salminen julkaisi suutelukuvan bändikaverinsa kanssa – nosti esiin julkisuuden henkilöitä piinaavan ongelman

Julkaistu:

Roope Salminen puhuu Pride-liikkeen puolesta.
Viihteen monitaituri Roope Salminen antaa tukeaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajavalle Pride-liikkeelle.

Salminen julkaisi tiistaina Instagram-tilillään kuvan, jossa suutelee bändikaveriaan Olli Äkrästä. Salminen ja Äkräs ovat osa Roope Salminen ja Koirat -yhtyettä.
– Niin kauan ku et satuta ketään muuta kenellekään ei kuulu pätkän vertaa kenen kanssa rakkautes jaat. Tai toki sit jos joku aikuinen, suostumuksensa antava henkilö tykkää siitä, että sitä satutetaan ni yhdessä sovituilla säännöillä ja turvallisessa ympäristössä sekään ei oo ongelma. Love is love, motherf*ckers.

Pride tarkoittaa maailmanlaajuista liikettä, jonka mukaan muun muassa homo- ja biseksuaalit, transihmiset sekä kaikkien muiden sukupuolivähemmistöjen jäsenet voivat olla ylpeitä seksuaalisesta suuntautumisestaan ja omasta sukupuoli-identiteetistään.

Muun muassa laulajana ja näyttelijänä työskentelevä Salminen kertoo huomanneensa, kuinka hänen mielestään seksuaalivähemmistöihin kuuluviin artisteihin ja muihin julkisuuden henkilöihin kohdistuu välillä paineita asian tiimoilta. Henkilön voi olla vaikeaa määritellä, kuinka paljon hän haluaa yksityiselämäänsä avata.

– En väitä ymmärtäväni tarpeeks tästä aiheesta ollakseni minkään tason ekspertti, mun omasta mielestä vaan ei oo ok vaatia ketään tulemaan esimerkiksi julkisuudessa kaapista ulos ollakseen hieno esimerkki tai majakka, hän pohtii.

– Esikuvat ja representaatio ovat helvetin tärkeitä asioita ja oon vilpittömän iloinen jokasesta ihanasta olennosta joka on siinä vaiheessa elämäänsä, että haluu avata myös julkisuudessa seksuaalista suuntaumustaan ja osoittaa, että siinä ei oo mitään hävettävää. Mutta me ei myöskään voida tietää missä vaiheessa eri ihmiset on ja julkisessa ammatissakin olevalla ihmisellä on oikeus valita vapaasti ne asiat, jotka haluu avata ja jotka haluu pitää itellään.


Salminen muistuttaa kirjoituksessaan myös, ettei kenenkään identiteetti koostu vain yhdestä asiasta.

– Kukaan ihminen ei myöskään oo vaan yks asia, kukaan ei edusta vaan yhtä asiaa tai oo vaan yhden asian sankari ja velvollinen kantamaan yhen asian lippua. Ehdotan, että annetaan kaikki toisillemme tilaa, ymmärrystä ja rakkautta ja ollaan kautta linjan vähemmän uteliaita asioiden suhteen jotka ei määritä meitä, hän päättää.

Tällä viikolla vietetään Pride -viikkoa. Helsinki Pride on vuosittain järjestettävä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko, joka huipentuu kulkueeseen lauantaina. Pride-kulkue alkaa Senaatintorilta, josta suunnataan Puistojuhlaan Kaivopuistoon. Myöhemmin illalla vietetään päätösjuhlaa.

Monet julkisuuden henkilöt ovat Salmisen tavoin osallistuneet Pride-viikkoon. Sitä juhlistaa myös muun muassa laulajasensaatio Alma, joka julkaisi kuvan tyttöystävänsä kanssa.