Tällainen oli Lotta ja Kristian Näkyvän kahdeksan vuoden suhde – unelmahäitä seurasivat vaikeat ajat: ”En nyt sano, että olin katkera...”

Julkaistu:

Lotta ja Kristian Näkyvä ehtivät pitää yhtä kahdeksan vuoden ajan. Parin häitä juhlittiin Vanajanlinnassa kolme vuotta sitten.
Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Näkyvä, 30, on eronnut puolisostaan, jääkiekkoilija Kristian Näkyvästä, 28. Lotta kertoi asiasta sosiaalisen median välityksellä tiistaina.

–Rakastan tätä ihmistä mun koko sydämestäni. Kahdeksan vuotta sain kunnian olla ”hänen oma” mutta se 6,5 vuotta jotka elettiin etäsuhteessa ”rakkauden voimalla” vei lopulta mehut henkisesti ja fyysisesti, Lotta kirjoittaa Instagramissa julkaisemassaan koskettavassa päivityksessä.
Kirjoituksensa yhteyteen Lotta oli lisännyt hellyttävän kuvan kaksikosta, jossa he hymyilevät kameralle auringonpaisteessa. Nainen kirjoittaa kaukosuhteen olleen lopulta kuin palapelin rakentamista tilanteessa, jossa palaset eivät vain sovi yhteen.

–Olemme nyt kuukausia miettineet vaihtoehtoja, mutta joskus on niin, että rakkaus ei riitä ylittämään käytännön esteitä ja olemme päättäneet jatkaa tässä vaiheessa omillamme.


Olosuhteista huolimatta Lotta kertoo parin eroavan hyvissä väleissä. Hän vakuuttaa, ettei pariskunnan päätökseen liity draamaa tai kolmansia osapuolia, ainoastaan paljon rakkautta ja surua. Ilta-Sanomat ei tavoittanut naista kommentoimaan erouutista.

Satuhäistä kolme vuotta

Lotta ja Kristian tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa jo keväällä 2011, kun kaksikon yhteinen ystävä esitteli heidät toisilleen Jyväskylässä. Helmikuussa 2017 Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa Lotta paljasti parittaneensa Kristiania ensin ystävälleen. Kaksikko päätyi kuitenkin lopulta viettämään koko kesän toistensa seurassa.

– Kun sitten syksyllä eräs Kristianin joukkuekaveri kiinnostui minusta, niin Kristian päättyi tekemään aloitteen siskoni syntymäpäivien päätteeksi, Lotta paljasti tuolloin.


Pariskunnan häitä vietettiin viisi vuotta myöhemmin satumaisessa Vanajanlinnassa, Hämeenlinnassa. Villipuutarha-teemaisia häitä juhlittiin kaikkiaan kolme päivää ystävien ja läheisten kesken. Itse vihkiseremoniaan saapui 150 vierasta.

– Sanotaan, että vieraat tekevät juhlan. Voin täysin allekirjoittaa sen. Oli liikuttavaa nähdä, kuinka moni oli tullut juhlimaan kanssamme, Lotta hehkutti Ilta-Sanomille kesäkuussa 2016, vain hieman häidensä jälkeen.

– Olo on edelleen todella häkeltynyt ja liikuttunut. Vieläkin ihmettelemme Kristianin kanssa, mitä kaikkea oikein on tapahtunut, tuore morsian kuvaili tunteitaan.

Vaikeita hetkiä

Parin liitto on pitänyt sisällään paitsi onnea, myös haasteita. Yksi parin vaikeimmista hetkistä koettiin kolme kuukautta häiden jälkeen, kun Lotan isä, urheilulääkäri Aki Hintsa menehtyi syöpään. Jääkiekkoa ammatikseen pelaava Kristian ei päässyt puolisonsa tueksi hautajaisiin aikataulusyistä.

– Mä myönnän, että kun istuin yksin hautajaisissa, en nyt sano, että olin katkera... Mutta katsoin siskoani, joka sai itkeä poikaystävän olkapäätä vasten. Oltiin naimisissa, mutta ei ollut miestäni paikalla, Lotta kertoi tuntemuksistaan MTV:n Meidän tarina -ohjelmassa syyskuussa 2017.


Vaikeista hetkistä huolimatta pariskunta vaikutti onnelliselta. Ennen juhannusta Iltalehdelle antamassaan haastattelussa Lotta kertoi kuitenkin päättäneensä, ettei aio jatkossa kommentoida avioliittoaan julkisuudessa entiseen tapaan.

– Haluamme rauhoittaa tämän vuoden sille, että nyt emme jaa parisuhdeasioita julkisuuteen. Rakkautta meillä on vaikka muille jakaa, mutta yhteistä aikaa on kovin vähän. Se tuo omat haasteensa ja kysymyksensä, joita haluamme ratkoa yhteisvoimin, Lotta kertoi Iltalehdelle hiljattain.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan pariskunta ei ole vielä jättänyt avioerohakemusta. Lotta kertoo sosiaalisessa mediassa, ettei pariskunta aio toistaiseksi kommentoida erouutista julkisesti.

– Toivomme saavamme rauhan tämän asian käsittelyyn, emmekä vastaa tähän liittyviin kyselyihin tämän enempää. Kiitos kun ymmärrätte, hän kirjoittaa.