Juontaja Aki Linnanahde julkaisi tunteikkaan muistokirjoituksen menehtyneelle isälleen: ”Lepää rauhassa isä”

Julkaistu:

Radiojuontaja Aki Linnanahteen toimittajaisä Matti Linnanahde menehtyi äkillisesti 70-vuotiaana.
Radio Novan aamujuontaja Aki Linnanahde, 40, julkaisi tiistaina herkän muistokirjoituksen hiljattain kuolleelle isälleen, Matti Linnanahteelle.

– Lepää rauhassa isä, Linnanahde on kirjoittanut päivitykseensä.

Linnanahteen julkaisema kuva sisältää koskettavan tekstin Aleksis Kiven Seitsemästä veljestä.– Hautamme tuolla elämän hämäräisellä rannalla ei näytä meille kauhistuksen kodoksi vaan ihanaksi lepokammioksi, himmeäksi porstuvaksi autuaitten saliin.

Akin isä Matti Linnanahde kuoli 70-vuotiaana äkilliseen sairauteen, uutisoi Demokraatti. Linnanahde työskenteli pitkän toimittajauransa aikana Ylellä sekä SDP:ssä puolueen poliittisen osaston päällikkönä. Hän toimi myös Demokraatin edeltäjän Uutispäivä Demarin pääkirjoitustoimittajana.

Jäätyään eläkkeelle Uutispäivä Demarista Linnanahde muutti Turkuun. Siellä hän jatkoi kolumnien kirjoittamista Demokraattiin ja Turun Sanomiin.

Moni julkisuudesta tuttu henkilö on esittänyt Linnanahteelle suruvalitteluja päivityksen kommenttiosiossa.

– Iso halaus ja voimia! Radio Rockin juontaja Jenni Alexandrova kirjoittaa.

– Osanottoni, radiojuontaja Alma Hätönen kirjoittaa.

Aki Linnanahde on työskennellyt pitkään radiossa. Tällä hetkellä hän juontaa Radio Novan Aamua yhdessä Minna Kuukan kanssa. Hän on myös tehnyt useita eri tv-ohjelmia sekä osallistunut Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan.