Sami Hintsanen palaa suuren surun keskellä teatterilavoille: ”Töitä on pakko tehdä”

Julkaistu:

Tamperelaisnäyttelijä työskentelee tänä kesänä kolmessa kesäteatterissa.
Meri-Oulun kesäteatterin harjoitukset Oulun Toppilansaaressa aloitettiin tänä vuonna harvinaisen surumielisissä tunnelmissa. Rakkauden autokorjaamo -näytelmän yhden käsikirjoittajan ja pääosan esittäjän Sami Hintsasen perheen menetys sai koko produktion väen hiljaiseksi.

Ensimmäisiin harjoituksiin maanantaiaamuna saapunut Hintsanen otti tyynesti vastaan työryhmän surunvalittelut. Elämä jatkuu kaikesta huolimatta.

– Mietin pitkään, että mitä teen, kun ensi-ilta on jo keskiviikkona, mutta esitysten aikataulut on sovittu aikoja sitten ja töitä on pakko tehdä. Elämä on ollut pitkään jo sellaista, ettemme ole tienneet mitä tapahtuu. Täällä on ympärillä tärkeitä ja läheisiä ihmisiä, siitä on oma apunsa, Hintsanen kuvailee tunnelmiaan teatterin lavasteissa.

Muusikko ja näyttelijä Sami Hintsasen ja hänen Varpu-puolisonsa uusioperhettä kohtasi suuri suru viime viikolla, kun Varpu Hintsanen kertoo Instagram-tilillään, että hänen aiemmassa liitossaan syntynyt 8-vuotias Senja-tyttärensä kuoli pitkän ja vaikean sairauden jälkeen.

Hintsanen on mukana Rakkauden autokorjaamossa jo kolmatta kesää. Hän on ollut mukana myös näytelmän suunnittelussa ja käsikirjoittamisessa vuodesta 2015 lähtien. Sama työryhmä on esittänyt kotimaista musiikkinäytelmää Turun Samppalinnassa ja Lappajärvellä. Nyt vuorossa on 18 esitystä Oulussa.

Toppilansaaressa sijaitseva Meri-Oulun kesäteatteri on toimitusjohtaja Jorma Yypänahon mukaan keskittynyt aiemmin sanalliseen komediaan. Nyt on musiikkipitoisen esityksen vuoro. Rakkauden autokorjaamolle odotetaan noin 15 000 katsojaa.

Hintsanen esittää näytelmässä Trio Kasanoova-nimisen bändin basisti-laulajaa.

– Kyseessä on mies, joka on omasta mielestään hauska ja naistennaurattaja, mutta todellisuudessa hän on oikeastaan vain nolo tapaus, Hintsanen selvittää osuuttaan produktiossa.

Kahden tiiviin kesän jälkeen työryhmästä on muodostunut tiivis ja läheinen. Porukka on Hintsasen mukaan kuin aikuisten rippileirillä.


– Täällä puidaan yhdessä elämän ilot ja surut sinä aikana kun vietetään lyhyt ajanjakso yhdessä.

Hintsanen arvelee, että perheenjäsenen kuolema on asia, joka seuraa mukana koko loppuelämän ajan. Yksi selviytymiskeino on avoimuus.

– Vuosi vuodelta olen oppinut elämään paremmin asian kanssa. Olemme halunneet kertoa kaikesta avoimesti, sekin on osaltaan auttanut. Mutta eihän suruun loppujen lopuksi mikään auta, hän toteaa.

Sami Hintsanen on Suomen ahkerimpia kesäteatterilaisia tänä vuonna. Hän aloitti keväällä Uuden iloisen teatterin mukana Linnanmäen Peacockissa. Kesä jatkuu heinäkuun puoliväliin saakka Oulussa, jonka jälkeen vuorossa on vielä Viikinsaaren kesäteatteri Tampereella.

Syksyllä alkavat keikat Jean S:n solistina. Lokakuussa käynnistyvät Tampereen komediateatterin uuden näytelmän harjoitukset. Syksyllä Varpu ja Sami Hintsanen aikovat tehdä häämatkan, joka on jäänyt tekemättä.

– 1,5 vuoden kuluttua häistä teemme häämatkan, jos jaksamme ja jos mieliala antaa myöten, Sami sanoo.

Hintsasten uusioperheessä on neljä lasta. Senja sairastui vaikeasti hoidettavaan syöpään syksyllä 2016. Tuolloin Varpu-äiti jätti työnsä psykiatrisena sairaanhoitajana ja ryhtyi tyttärensä omaishoitajaksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt