Martina Aitolehdeltä hurja avautuminen: maailman rankin fyysinen kilpailu vei äärirajoille – ”Pääsi itku” - Viihde - Ilta-Sanomat

Martina Aitolehdeltä hurja avautuminen: maailman rankin fyysinen kilpailu vei äärirajoille – ”Pääsi itku”

Martina Aitolehti osallistui viikonloppuna maailman rankimmaksi kutsuttuun Ironman-kilpailuun.

Kohukaunottarena julkisuuteen noussut Martina Aitolehti on nykyään kovan luokan triathlonisti.

24.6.2019 10:23

Tv-tähti ja vaikuttaja Martina Aitolehti osallistui viikonloppuna Irlannissa järjestettyyn Iron Man-kilpailuun. Iron Man on äärimmäistä kestävyyttä vaativa triathlon, joka sisältää uintia, juoksua ja pyöräilyä raskaissa olosuhteissa.

Viikonloppuna kisapaikalla Irlannin Youghalissa vallitsi tuulinen ja myrskyinen sää. Niinpä kilpailun uintiosuus jouduttiin peruuttamaan. Siitä huolimatta kisasta ei raskautta puuttunut, sillä kyseessä oli täysimittainen triathlon, johon sisältyy 180 kilometria pyöräilyä sekä maratonjuoksu.

Aitolehti selvitti rankan, 12-tuntisen rupeaman kunnialla ja tuli maaliin oman ikäryhmänsä kuudentena. Nainen julkaisi raskaan kilpailun päätteeksi Instagram-tilillään paljon puhuvan kuvan, jossa kiitti seuraajiaan kannustuksesta.

– En oikein tiedä, mitä kirjoittaa .. Kiitos, että ootte elänyt mun mukana tän päivän. Niin monta kertaa heikkona hetkenä mietin mun lapsia, läheisiä ja teitä, Aitolehti kirjoittaa päivityksessään.

Kuva oli mitä ilmeisemmin napattu tismalleen sillä hetkellä, kun Aitolehti ylitti maaliviivan. Hän paljastaa kilpailun olleen elämänsä kovin taistelu, jonka aikana hän kävi läpi monia rankkoja hetkiä.

– Elämäni kovin taistelu, nainen kirjoittaa.

– Palelin jo lähdössä ja siitä 12 tuntia eteenpäin. Pyörän selässä taistelin kaatosadetta ja kovaa tuulta vastaan ja yritin siinä samalla nousta mäkiä. Juoksussa pääsi itku pariin kertaan ja maaliviivalla romahdin täysin, hän paljastaa.

Vaikka uintiosuus jouduttiin perumaan myrskyisten olosuhteiden vuoksi, teki sade kilpailusta vielä entistä raskaamman. Aitolehti vitsaileekin asiasta Instagramissa.

– Joku kirjotti, että nyt oikealle täysmatkalle seuraavaksi. Tässä kisassa oli 12 tunnin uinti 1,5h sijaan, nainen täräyttää.

Aitolehden julkaisu keräsi sadoittain ylistäviä kommentteja naisen seuraajilta. Yksi kommentoineista oli naisen hyvä ystävä ja bisneskumppani Nanna Karalahti. Karalahti hehkutti ystäväänsä estoitta ja onnitteli tätä hienosta menestyksestä.

– Sä annoit jokaiselle esimerkilläsi uskoa, että kuka tahansa pystyy mihin tahansa. Meissä kaikissa on ihan jäätävä voima ja sä todistit sen, Karalahti hehkuttaa.

– Sä annat kaikille voimaa ja rohkeutta toteuttaa omia juttuja ja mennä yli omien rajojen. Sä oot täällä näyttämässä muille kuinka vahvoja me ollaan halutessamme. Kiitos, että oot ja teet mahdottomasta mahdollista, hän jatkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?