Häävieras pöyristyi nähdessään juhlien ruokalistan – erikoinen sääntö kuumensi tunteet: ”Päätin lähteä pois” - Viihde - Ilta-Sanomat

Häävieras pöyristyi nähdessään juhlien ruokalistan – erikoinen sääntö kuumensi tunteet: ”Päätin lähteä pois”

Tuohtunut häävieras sai tarpeekseen, kun ruokalistoissa odotti häkellyttävä yllätys.

Ruokalistat pöyristyttivät häävieraita. Kuvituskuva.­

23.6.2019 18:26

Tänäkin kesänä moni saa kutsun ystävänsä, kollegansa tai sukulaisensa häihin. Ja mikä olisikaan parempaa, kuin rakkauden juhla läheisten kesken?

Aina kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan. Mirror-lehti kertoo nyt häistä, jotka saivat vieraansa raivostumaan totaalisesti.

Eräs häiden vieraista kertoo olleensa erittäin otettu ja onnellinen päästessään työkaverinsa häihin. Kaikki menikin ihanasti siihen asti, kunnes seremonia oli suoritettu ja vieraat pääsivät juhlatilaan – ja kohti kaikkien odottamaa ruokailuhetkeä.

Häkellys oli melkoinen, kun vieraat saivat eteensä kauniin kirjaimin kirjoitetut ruokalistat. Ruokalistoissa oli nimittäin hyvin erikoinen sääntö: miehille ja naisille oli omat listat.

Häissä vieraana ollut nainen kertoo, että useimmat vieraista olivat häkellyksen jälkeen selvästi ärtyneitä ja raivoissaan sukupuolten mukaan jaetuista ruokalistoista.

Listoilla oli kaiken lisäksi ilmiselviä eroavaisuuksia. Miesten ruokalistalla oli tarjolla alkupalaksi sienirisottoa, kun taas naisille vaihtoehtona oli katkarapurisotto. Pääruuaksi naiset saivat eteensä grillattua kanaa ja uusia perunoita, kun taas miehet pääsivät nauttimaan naudan paahtopaistista. Jälkiruuaksi miehet saivat suklaisen leivoksen. Naisille taas oli luvassa mansikkainen kakku.

– Kaikki oli todella miellyttävää siihen asti, kun istuimme alas ja näimme ruokalistat, jotka olivat jaettu sukupuolen mukaan. Kaikki pöydässä olivat pöyristyneitä ja raivoissaan, mutta kukaan ei sanonut mitään, vieras kertoo.

– Itse otin yhden suupalan katkarapurisottoani. Sen jälkeen päätin lähteä pois, vieras kertoo pettymyksestään.

Pöydissä oli alettu välittömästi kuiskutella siitä, että johtuivatko erilliset ruokalistat sulhasen erittäin vanhoillisesta suvusta.

– Ilmeisesti sulhasen vanhemmat olivat todella vanhoillisia, ja tämä oli heidän ideansa, mutta hyvänen aika, silti. Olisi voinut kuvitella, että he olisivat kieltäytyneet tällaisesta heti alkuunsa, kun sitä ehdotettiin, vieras huomauttaa.

– Sulhanen vieläpä työskentelee erittäin tärkeässä asemassa naisten terveyteen liittyvällä alalla, ja itse morsian on feministi, joka on käynyt kanssani feministisissä tapahtumissa, vieras päivittelee häkeltyneenä.

Oletko sinä törmännyt joskus häkellyttäviin sääntöihin häissä? Kerro ja kommentoi!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?