Perheen perustaminen sai Elastisessa aikaan muutoksen, joka vaikutti arkeen yhä enemmän – koki ahaa-elämyksen Vain elämää -kuvauksissa

Julkaistu:

Kiireistä keikkakesää viettävä Elastinen muutti työtapojaan perheensä vuoksi. Vain elämää -leiri oli pisin aika, mitä räppäri oli viettänyt erossa perheestään lasten syntymän jälkeen.
Perhe voi muuttaa ratkaisevasti kiireisen artistinkin elämää. Tämän on kokenut esimerkiksi Kimmo Laiho alias Elastinen, yksi suomalaisen hiphop-musiikin pioneereista.

Pitkän linjan muusikko avioitui Riina-rakkaansa kanssa syksyllä 2017. Hänen perheeseensä syntyi poika helmikuussa 2017 ja tytär helmikuussa 2019, ja juuri näiden runsaan kahden vuoden aikana Laiho on pistänyt arkensa uusiksi. Omasta tahdostaan.

– Perheen myötä elämänarvoissani on tapahtunut muutos. Parin viime vuoden aikana olen pyrkinyt viettämään aikaa perheeni parissa niin paljon kuin suinkin mahdollista. Olen muuttanut työtapojani selvästi, ja sen ansiosta olen ollut enemmän himassa kuin aiemmin, Laiho, 38, sanoo.

– Vaimo on tilanteeseen tosi tyytyväinen, ja muutenkin meillä on kaikki hyvin. Muutoksen ansiosta saan töissä tavallista enemmän aikaiseksi. Perhe on tuonut uudenlaista voimaa.
Perjantaina Himoksen juhannuksessa ja lauantaina Raumanmeren juhannuksessa (RMJ) nähtävän Elastisen perhekaipuuta koeteltiin vastikään, kun hän osallistui Nelosen Vain Elämää -suosikkisarjan kuvauksiin Satulinnassa. Edellisen kerran Elastinen nähtiin ohjelmassa viitisen vuotta sitten.

– Se oli ensimmäinen kerta tämän parin vuoden aikana, kun olin kymmenisen päivää putkeen kotoa pois. Siitäkin sain uudenlaista perspektiiviä. Nimenomaan siihen, miten hienoja asioista kotona silloinkin odotti, artisti sanoo.

– Kuvausten aikana tuli ikävä, mutta ei niin paha kuin etukäteen pelkäsin. Varmaan siksi, että leiri itsessään oli aivan huippukokemus.


”Tärkeää vertaistukea”

Vain elämää -sarjan kuvauksiin osallistuivat Elastisen lisäksi Maija Vilkkumaa, Paula Vesala, VilleGalle, Antti Tuisku, Samu Haber, Lauri Tähkä ja Erin. Vapusta asti keikkataukoa pitäneen Elastisen mukaan porukka hioutui ”hämmästyttävän hyvin yhteen”.

– Oli esimerkiksi tosi hienoa tutustua kunnolla VilleGalleen. Tunsimme toki toisemme jo ennestään, mutta leirillä keskusteluihimme tuli aivan eri tavalla syvyyttä. Ja sama se oli kaikkien muidenkin kanssa, ja nyt pitkin viikkoa olemmekin viestitelleen toisillemme, Elastinen kertoo.

– Vesalan kanssa ystävystyin jo edellisen leirikokemukseni aikana, ja siitä lähtien olemme pitäneet säännöllisesti yhteyttä. Ollaan tosi hyviä frendejä.

Vaikka artistit tapaavat toisiaan usein muun muassa erilaisilla festareilla ja niiden ”bäkkäreillä”, syvällisiin keskusteluihin ei niiden aikana yleensä ole aikaa. Elastisen mukaan Satulinnan ”ainutlaatuisessa ilmapiirissä kaikki muuttuu”.

– Leiri yhdistää artisteja. Siellä saa omanlaistaan vertaistukea. Kun juttelee eri artistien kanssa ammattiin liittyvistä asioista, huomaa nopeasti, ettei sitä olekaan kaheli tai muulla tavoin erikoinen tyyppi. Samoja ajatuksia ja pelkotiloja löytyy kaikilta artisteilta, ja niistä jutteleminen on tärkeää henkistä terapiaa, Elastinen korostaa.

”Fyrkat ei tule kotona istumalla”

Rähinä Records -levy-yhtiön keulahahmo on viime päivät viilannut tiukasti tämän kesän keikkashow’taan. Nyt juhannuksena alkava rundi pitää sisällään 16 keikkaa.

– Olemme jälleen editoineet biiseistämme uusia keikkaversioita ja hioneet biisilistaamme. Lavasteita ja lakanoitakin on säädetty pitkin viikkoa, mutta ennen h-hetkeä kaiken pitäisi olla kunnossa. Ollaan ladattu tosin paljon keikkakesän avaukseemme, toukokuussa uuden sinkun Aurinko seuraa sua julkaissut Elastinen sanoo.

– Haluamme tarjota yleisölle kunnon show’n.


Festareiden merkitys artistien vuosiansioista puhuttaessa on alati kasvanut. Kun perinteiset levyt eivät myy, raha on tehtävä live-vedoilla. Siksi useat artistit satsaavat poikkeuksellisen paljon kesän festariesiintymisiinsä – Elastinenkin.

– Tästä ammatista on vaihteeksi tullut fyysistä työntekoa. Enää ei fyrkat tule kotona istumalla, vaan ne on käytävä hakemassa keikoilta. Hyvä niin, sillä esimerkiksi festareilla on nykyään erinomainen tunnelma, syksyllä konserttikiertueelle starttaava Elastinen painottaa.

– Ja tämä juhannus lienee siitä harvinainen, että sää suosii – ainakin jos on alkuviikon ennustuksia uskominen. Jos pitää vetää helteessä, se on kova fyysinen rupeama, jonka aikana nestetankkauksesta on pidettävä huolta. Vedellä, ei Jallulla, hän summaa hymähdellen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt