Brittihovin perhedraama syvenee? Harry ja Meghan hylkäsivät herttuapariskuntien yhteisen hyväntekeväisyysäätiön

Julkaistu:

Kuninkaalliset
Hyvästi ’Fab Four’ – Harry ja Meghan kertoivat torstaina jättävänsä the Royal Foundation -säätiön, jota he ylläpitävät Williamin ja Catherinen kanssa.
Sussexin herttuapari prinssi Harry ja herttuatar Meghan eroavat hyväntekeväisyyssäätiöstä, jota he ylläpitävät yhdessä prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen kanssa, kertoo The Guardian.

Nelikon kuuluisa säätiö the Royal Foundation jää historiaan, sillä nyt Sussexin herttuapari aikoo perustaa itsenäisen säätiön vanhan tilalle.

Cambridgen herttuapari William ja Catherine jatkavat työtä nykyisessä säätiössä, joka nimetään eron jälkeen heidän mukaansa. Uuden säätiön nimeksi tulee the Royal Foundation of the Duke and Duchess of Cambridge.


Säätiöerosta tiedotettiin torstaina iltapäivällä. William ja Harry tapasivat keskiviikkona neuvonantajineen sopiakseen säätiönsä uudelleenjärjestelyistä.

– Nämä muutokset on suunniteltu tukemaan parhaiten heidän korkeutensa työtä ja vastuita heidän valmistautuessaan tulevia roolejaan varten sekä sovittamaan heidän hyväntekeväisyysaktiivisuutensa paremmin yhteen uusien kotitalouksien kanssa, tiedottaa Kensingtonin palatsi.

Brittimedioiden mukaan niin kutsutun ’Fab Fourin’ säätiöero olisi laitettu vireille jo silloin, kun Harry ja Meghan muuttivat Frogmore Cottageen Windsoriin aiemmin tänä vuonna. He erosivat samalla herttuaparien yhteisestä kotitaloudesta.


Brittimedioissa on spekuloitu jo pitkään, että herttuaparien välit olisivat suorastaan jäätävät. Erityisesti Meghanin ja Catherinen välisestä välirikosta on vellonut huhuja Britanniassa jo pitkään. Myös Williamin ja Harryn välien huhuttiin viilenneen vaimojensa vuoksi.
Veljekset William ja Harry perustivat hyväntekeväisyyssäätiön kaksin vuonna 2009. Catherine ja Meghan liittyivät mukaan toimintaan solmittujen avioliittojen myötä. Säätiön hyväntekeväisyystyö on keskittynyt muun muassa mielenterveysongelmien ehkäisyyn, villieläinten suojeluun ja nuorisotyöhön.