Barbie Girl -hittibändi Aquan laulaja rakastui vuorotellen yhtyeen jäseniin – seurusteli laulajan kanssa, nai soittajan ja hullaantui nyt teknikkoon

Julkaistu:

hittibändi
Pirskahtelevan iloinen Aquan Barbie Girl oli 1990-luvun lopun jättihittejä. Yhtyeen laulaja Lene Nystrøm suhtautuu heidät yhdessä yöksi tähdiksi tehneeseen hittiin kaksijakoisesti.
I'm a Barbie girl in a Barbie world. Life in plastic, it's fantastic. You can brush my hair, undress me everywhere. Imagination, life is your creation.

Kukapa olisi voinut välttyä tanskalais-norjalaisen Aquan Barbie Girl -jättihitiltä 1990-luvun lopulla.Aqua oli 90-luvulla pohjoismaisen popin suurimpia vientibändiä. Yhtyeen levyjä on myyty kaikkiaan 33 miljoonaa kappaletta. Aqua julkaisi kolme albumia Aquariumin, Aquariuksen ja Megalomania. Hitteihin lukeutuivat Barbien Girlin ohella muun muassa Roses Are Red, Doctor Jones ja Turn Back Time.


Yhtyeen keulakuva on norjalainen Lene Nystrøm, 45, ja hänen lisäkseen siihen kuuluvat tanskalaiset Rene Dif, 51, ja Søren Rasted, 50. Claus Norreen on jättänyt Aquan.

Yhtye ilmoitti vuonna 2001 jäävänsä tauolle, mutta teki paluun vuonna 2009 ja nousi listoilla Back to the 80's -hitillään.Aquan musiikki ja musiikkivideot olivat pirskahtelevaa ilottelua, ja kulisseissa roihusivat lemmenliekit. Lene Nystrøm tapasi laulaja Difin laivalla vuonna 1994 ja rakastui tähän. Nystrøm kuvailee West Australia -lehdelle kaljun miehen olleen karismaattinen dj ja hän itse taas ujo tyttö Norjan maaseudulta. Dif sai houkuteltua hänet mukaan bändiin. Suhde kesti kolme vuotta.


– Halusin päästä pois Norjan ympyröistä ja nähdä maailmaa. Hän vei minut mukanaan Tanskaan ja ajattelin, kuinka eksoottinen ja kiinnostava hän on: hän on minua vanhempi, joten hän on nähnyt maailmaa.

2000-luvun alussa Lene Nystrøm rakastui toiseen bändikaveriinsa eli kosketinsoittaja Søren Rastediin. Hän paljastaa rakkauden kukoistaneen, kun he esittivät Barbie Girlin väliaikanumerona Kööpenhaminan euroviisuissa 2001. Tanska oli edellisenä vuonna voittanut laulukilpailun The Olsen Brothersin viisulla Fly on the Wings of Love.


– Se oli niin hauskaa! Kukaan ei tiennyt suhteestamme, joten se oli superjännittävää aikaa.

Pari meni pikapikaa naimisiin Las Vegasissa 2001. Heillä on 13- ja 14-vuotiaat lapset. Vuonna 2017 Nystrøm ja Rasted ilmoittivat eroavansa.

”Päätös on vaikein, jonka olemme koskaan joutuneet tekemään. Aviomieheni Søren ja minä olemme päättäneet jatkaa eri suuntiin 16 vuoden avioliiton jälkeen. Me teemme sen yhteisymmärryksessä ja valtavalla kunnioituksella toisiamme kohtaan.”

Reilu kuukausi sitten toukokuussa Nystrøm julkaisi ilouutisen ja kertoi löytäneensä uuden siipan rinnalleen. Billed-Bladet kertoo laulajan uuden miehen Jeppe Kristoffer Lenzin olevan niin ikään Aquan ympyröistä. Lenz työskenteli kiertueteknikkona bändin Australian kiertueella.


– Olemme olleet yhdessä jo jonkin aikaa, mutta pidimme matalaa profiilia. Tapasimme työn kautta, sillä työskentelee myös samalla alalla. Hän on ollut meidän ja muiden bändien teknikkona.
Soolouraakin tehnyt Nystrøm suhtautuu Barbie Girl -hittiin kaksijakoisesti. Yhtye sai tarpeekseen oikeusasioista, kun Barbien luonut Mattel haastoi heidät oikeuteen Barbie Girl -kappaleesta. Mattel hävisi kiistan.

Laulaja kieltäytyi laittamasta blondia peruukkia päähän Barbie Girlin musiikkivideoon, mutta on siitäkin huolimatta monille faneille yhä ”se Barbie Girl”.

– Meistä tuli maailmankuuluja yhdessä yössä sen kappaleen takia. Nyt vaalin sitä ja olen ylpeä kappaleestamme.

Aqua vuonna 2019:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt