Nicce, 30, löi vitsillä käsittämättömän vedon – käveli 19 tuntia Helsingistä Hämeenlinnaan: poliisitkaan eivät olleet uskoa näkyä - Viihde - Ilta-Sanomat

Nicce, 30, löi vitsillä käsittämättömän vedon – käveli 19 tuntia Helsingistä Hämeenlinnaan: poliisitkaan eivät olleet uskoa näkyä

Niklas ”Nicce” Grönroos teki jääkiekon MM-turnauksen aikana lupauksen, jota ei hetkessä unohda.

Nicce ei päässyt aivan Hämenlinnaan asti. Lähellä silti käytiin.­

20.6.2019 16:33

– Tyhmä mies, tyhmä idea, Niklas ”Nicce” Grönroos tuumaa puhelimitse.

Grönroos, 30 vuotta, on juuri kävellyt 19 tuntia yhtä soittoa Helsingistä Hämeenlinnaan päin. Ruotsin pelipaidassa, leopardikuvioisessa hameessa ja Jokereiden lippis päässään. Matka alkoi kahdeksan aikoihin keskiviikkoiltana ja päättyi kolmen aikoihin torstaina iltapäivällä.

Välimatkaa kahdella, h-kirjaimella alkavalla kaupungilla oli noin 110 kilometriä.

– Kaverini, Rautiaisen Pasi käveli kerran samantyylisen vedon seurauksena Pasilasta Porvooseen. Ajattelin, että pistän vähän paremmaksi. Olisi pitänyt vain lukita itsekin se Porvoo, hän jatkaa.

Mutta miksi ihmeessä?

– Liian suuri suu. Heitin vitsillä ilmoille. Ei ole ensimmäinen kerta, valitettavasti, Grönroos tiivistää.

– Nyt oli sitten hyvä sauma toteuttaa veto, kun on tuo juhannus tulossa, hän jatkaa.

Tarkalleen ottaen Grönroos ei ponnisteluistaan huolimatta päässyt aivan Hämeenlinnaan asti. Viimeiset 20 kilometriä piti taittaa taksilla.

– Hyvinkään jälkeen nilkka turposi. Riihimäen kohdalla jalat alkoivat olivat jo niin rakoilla, että vauhti hiipui. Jos olisin jatkanut, niin olisi mennyt vielä seuraavakin yö, mies tuskailee.

Sen suurempaa urheilutaustaakaan Grönroosilla ei ole. Matkaan lähdettiin ”kylmiltään ja takki auki”. Myös virkavalta kiinnostui erikoiseen asukokonaisuuteen sonnustautuneesta miehestä matkan varrella.

– Poliisit vetivät U-käännöksen nähdessään. Vaihdettiin siinä juhannuskuulumiset. Tuli myös vähän naureskelua ja sellaista isällistä v*ttuilua, Grönroos nauraa.

Juhannusta Grönroos aikoo viettää Helsingissä rauhallisissa merkeissä. Sauna lämpiää perjantaina jo kahdelta.

– Jalat kattoon ja lepoa. Huomenna saattaa olla aika raskasta, mutta eiköhän lauantaina jo helpota, hän tuumaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?