Muistatko 90-luvun jättihitin Summer Is Crazy? Julkisuutta välttelevän laulajakaunotar Alexian kesäbiisi raikaa jälleen Lidlin mainoksissa - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko 90-luvun jättihitin Summer Is Crazy? Julkisuutta välttelevän laulajakaunotar Alexian kesäbiisi raikaa jälleen Lidlin mainoksissa

Alexia oli 90-luvun suosituimpia laulajia, mutta sittemmin tähteä on enää harvakseltaan nähty julkisuudessa.

Suosion ollessa kiihkeimmillään laulaja esiintyi Suomessa lukuisia kertoja. Kuvassa Alexia esiintymässä Helsingissä vuonna 2000.­

23.6.2019 14:23

Eurodancehitit kuten Summer Is Crazy ja Uh la la la raikuivat taukoamatta niin koulujen discoissa kuin kylänraiteillakin 90-luvulla. Jättihittien takana on italialainen laulaja Alessia Aquilani, taiteilijanimeltään Alexia, joka oli vielä parikymmentä vuotta sitten niin suosittu, että häntä kutsuttiin julkisuudessa ”dancen kuningattareksi”.

  • Katso alla olevalta videolta Alexian Summer is Crazy -musiikkivideo.

Esikoisalbumi Fan Club räjäytti potin vuonna 1997 ja myi Suomessa uskomattomat 85 000 kappaletta.

Pohjoismaissa Alexia nautti aivan eritystä suosiota ja laulaja sai suomalaisetkin sekaisin esiintyessään legendaarisessa Rantarockissa vuosina 1996 ja 1997.

Monet tv-katsojat ovat voineet bongata Alexian Summer Is Crazy -kappaleen myös Lidlin mainoksista. Lidl on tehnyt Alexian kappaleesta oman Kesä on kreisi -versionsa, jota kuullaan saksalaisen päivittäistavaraketjun mainoksissa:

Jos video ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.

Suosion ollessa kiihkeimmillään laulaja esiintyi Suomessa lukuisia kertoja. Kuvassa Alexia esiintymässä Helsingissä vuonna 2000.­

2000-luvulla Alexia otti tietoisen pesäeron ysäri-imagoonsa, jätti levy-yhtiönsä ja muutti laulukielensä äidinkielekseen italiaksi.

– Ymmärsin, että oli oikea aika jättää eurodance. Skene oli muuttumassa ja tulevaisuus ei ollut enää niin kiinnostava. Italiaksi laulaminen antoi minulle uutta perspektiiviä, Alexia on kertonut päätöksestään The Eurodance Encylopedia -sivuston haastattelussa.

Huomattavaa on myös, ettei Alexian virallisella YouTube-sivustolla ole lainkaan julkaistu hänen 90-luvun hittien musiikkivideoita. Alexian YouTube on täynnä vain hänen tuoreempaa italiankielistä musiikkiaan.

Jos video ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.

Alexian esikoissingle Me and You antoi jo osviittaa tulevasta jättimenestyksestä. Kappale singahti Italian musiikkilistan ykköseksi. Todellisen läpimurtonsa Euroopassa laulaja teki kuitenkin kappaleilla Summer Is Crazy, Uh La La La, Number One ja Gimme Love.­

Laulaja on kertonut haastatteluissa halunneensa myös tarkoituksella hiljentää kiivasta keikkatahtia. 52-vuotias laulaja on nyt naimisissa muotisuunnittelija Giorgio Armanin siskonpojan Andrea Camerananin kanssa ja kahden lapsen äiti.

Tähti kertoi vuonna 2017 Vanity Fair -lehdelle olleensa hukassa jättisuosion jälkeen. Hän kuvaili käytännössä asuneensa lentokoneessa useita vuosia, eikä elämässä ollut juuri mitään muuta kuin musiikki. Hän kiittää aviomiehensä Andrea Cameranan pelastaneen hänet kuilun partaalta.

– Aviomieheni pelasti minut vuonna 2003 ja pelastaa minut edelleen joka kerta, kun tunnen olevani maassa. Hän sai minut tuntemaan itseni nuoreksi ja elämäniloiseksi. Tavattuani hänet ymmärsin haluavani perheen, se ajatus ei ollut koskaan aikaisemmin käynyt edes mielessäni, Alexia sanoi Vanity Fairille.

Alexia on kertonut haastatteluissa, ettei halua olla pelkkä ysäritähti vaan varteenotettava muusikko. Kotimaassaan Italiassa Alexia tunnetaankin nyt laulaja-lauluntekijänä.

Laulaja ei kuitenkaan ole hylännyt eurodancejuuriaan täysin, sillä tänä kesänä Alexia nähdään esiintymässä lukuisilla 90-luvulle omistetuilla festareilla ympäri Eurooppaa. Suomessa laulaja on esiintynyt viime vuosina esimerkiksi We Love the 90’s -festivaalilla.

– Italiassa esitän myös vanhoja hittejäni, mutta eri tyyliin. Musiikkityylini on muuttunut, mutta jos minulla on vaikka kahden tunnin keikka, tietenkin esitän esimerkiksi Summer Is Crazyn tai Oh la la lan, sillä ne olivat isoja hittejä myös Italiassa, laulaja kertoi MTV:n haastattelussa 2014.

  • Katso alla olevalta videolta Alexian Uh La La La -kappaleen musiikkivideo:

Jos video ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?