Matti Nykäsen Pia-leski avautuu IL:ssä surustaan – yksi asia sai tuntemaan katkeruutta: ”Kun en tiennyt, en voinut auttaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Matti Nykäsen Pia-leski avautuu IL:ssä surustaan – yksi asia sai tuntemaan katkeruutta: ”Kun en tiennyt, en voinut auttaa”

Matti Nykäsen Pia-leski kertoo Iltalehden tuoreessa haastattelussa elämästään rakkaan puolisonsa kuoleman jälkeen.

20.6.2019 9:30

Vajaa viisi kuukautta sitten menehtynyttä mäkikotkaa Matti Nykästä jäi kaipaamaan suuri joukko läheisiä ja ystäviä. Erityisesti yhtä menetys kosketti lujaa: vaimo Pia Nykästä.

Leskeksi jäänyt Pia kertoo Iltalehden tuoreessa haastattelussa elämästään Matin kuoleman jälkeen. 55-vuotiaan Matin välittömäksi kuolinsyyksi paljastui keuhkokuume, mutta sen taustalla oli pitkäaikainen haimatulehdus.

Pia kertoo Iltalehdelle, että tunsi hetken aikaa katkeruutta siitä, että Matti salasi sairautensa häneltä.

– Olisin toiminut toisin, jos olisin tiennyt, että Matilla oli aiemminkin ollut haimavaivoja. Tuli hetken katkeruus siitä, että Matti ei kertonut. Se oli hänen päätöksensä. Hän oli kuulemma halunnut suojella minua. Kun en tiennyt, en voinut auttaa, Pia suree.

Pia tosin myöntää lehden haastattelussa, että on mahdollista, ettei tietokaan olisi pelastanut miestä.

– Matti ei sairauksistaan juurikaan puhunut. Hän välitti minun sairauksistani enemmän kuin omistaan, Pia kertoo Iltalehdessä.

Mäkihyppylegendalle järjestetään muistokonsertti. Tuoreimpien tietojen mukaan konsertti järjestetään lokakuun loppupuolella Jyväskylässä, jossa Nykänen asui suurimman osan elämästään. Aiemmin keväällä mäkisankarin muusikkoystävä, kitaristi Jussi Niemi kertoi Ylen Arto Nyberg -ohjelmassa, että konserttia suunniteltaisiin jo heinäkuulle.

– Luovuin siitä ajatuksesta jokin aika sitten huomattuani, että Jyväskylässä on heinäkuussa jo useita isompia tapahtumia, Suomipop-festivaalista lähtien. Matin muistokonserttiin on tarkoitus saada useampia eturivin suomalaisartisteja esiintymään, ja nyt heidän kesäkalenterinsa on jo aivan täyteen buukattu, Niemi kertoi IS:lle.

– Lokakuun loppupuoli tuntuu parhaalta ajankohdalta. Siihen konserttia nyt täyttä häkää työstetään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?