Matti Nykäsen muistokonsertti siirtyy – ajankohta ei käynyt eturivin artistien kalentereihin: ”Luovuin siitä ajatuksesta...” - Viihde - Ilta-Sanomat

Matti Nykäsen muistokonsertti siirtyy – ajankohta ei käynyt eturivin artistien kalentereihin: ”Luovuin siitä ajatuksesta...”

Matti Nykäsen kunniaksi puuhattiin konserttia heinäkuulle, mutta nyt ajatuksesta on luovuttu. Uusi päivämäärä on lokakuun loppupuolella.

20.6.2019 8:48 | Päivitetty 20.6.2019 11:20

Helmikuussa kuolleelle mäkihyppylegendalle Matti Nykäselle järjestetään muistokonsertti. Tuoreimpien tietojen mukaan konsertti järjestetään lokakuun loppupuolella Jyväskylässä, jossa Nykänen asui suurimman osan elämästään. Aiemmin keväällä mäkisankarin muusikkoystävä, kitaristi Jussi Niemi kertoi Ylen Arto Nyberg -ohjelmassa, että konserttia suunniteltaisiin jo heinäkuulle.

– Luovuin siitä ajatuksesta jokin aika sitten huomattuani, että Jyväskylässä on heinäkuussa jo useita isompia tapahtumia, Suomipop-festivaalista lähtien. Matin muistokonserttiin on tarkoitus saada useampia eturivin suomalaisartisteja esiintymään, ja nyt heidän kesäkalenterinsa on jo aivan täyteen buukattu, Niemi kertoo IS:lle.

– Lokakuun loppupuoli tuntuu parhaalta ajankohdalta. Siihen konserttia nyt täyttä häkää työstetään.

Konsertin siirtymisestä kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Maailman kaikkien aikojen parhaaksi mäkihyppääjäsi kehuttu Nykänen ryhtyi laulajaksi pian hyppyuransa päätyttyä 1990-luvun alussa. Juuri Niemi oli se henkilö, joka niistä ajoista lähtien alkoi tehdä biisejä Nykäselle sekä keikkailla tämän kanssa pitkin Suomea. Väliin mahtui muutaman vuoden taukoja, mutta lopulta yhteistyö jatkui aina Nykäsen kuolemaan saakka.

– Alussa yleisö ei millään uskonut, että Matin artistiura kestäisi pitkään. Siitä kuitenkin tuli komea osa suomalaista musiikkihistoriaa, Niemi sanoo.

– Paikka paikoin Matin suosio oli suorastaan ällistyttävää. On selvää, että hän ansaitsee muistokonsertin. Ja jos kaikki menee hyvin, niin konsertteja saatetaan järjestää useampiakin.

Yksi vaihtoehto tapahtumapaikaksi on Jyväskylän Paviljonki.

– Olen jo aloittanut neuvotellut Jyväskylän kaupungin kanssa. Näyttäisi vahvasti siltä, että kaupunki haluaa olla mukana konsertin järjestelyissä, Niemi selvittää.

Niemen oli määrä julkaista Nykäsen kanssa uutta musiikkia joko kuluvan vuoden aikana tai viimeistään seuraavana. Varastossa oli jo jonkun verran materiaalia.

– Matin syntymäpäivät olisivat olleet jälleen heinäkuussa (17.7). Voi olla, että julkaisen niillä tietämillä yhden tai kaksi uutta kappaletta hänen muistokseen, Niemi sanoo.

Nykänen oli kuollessaan 55-vuotias. IS paljasti toukokuussa, että nelinkertainen olympiavoittajan kuolinsyy oli pitkäaikainen haimatulehdus sekä välitön kuolinsyy keuhkokuume. Nykänen haudattiin maaliskuun alussa Jyväskylän vanhalle hautausmaalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?