Iskelmäsuosikki Janne Tulkista tulee jälleen isä! Pienokainen syntyy millä hetkellä hyvänsä: ”Itsensä tuntee tavattoman voimattomaksi...”

Julkaistu:

vauva tulossa
Janne Tulkki saa elämänsä parhaan syntymäpäivälahjan – hitusen myöhässä, mutta se ei vähennä riemua. Laulaja täytti tiistaina 44 vuotta ja vauva syntyy minä hetkenä hyvänsä.
– Voisiko sitä parempaa lahjaa edes toivoa, onhan tämä todella huikeaa. Paras syntymäpäivälahja ikinä, Janne Tulkki iloitsee.

Uusi perheenjäsen on antanut odottaa itseään, sillä laskettu aika oli jo viime viikolla.

– Tietääkseni on aika tavallista, että ensimmäinen synnytys menee yliajalle.

Vauva on Jannen ja avopuoliso Anna Orkolan ensimmäinen yhteinen ja samalla Annan esikoinen. Jannella on aiemmista liitoistaan aikuinen poika ja kouluikäinen tytär. Niissä molemmissa synnytyksissä hän oli mukana. Siksi hän myös tietää tuntemukset, joita syntymän hetkellä käy läpi.

– Itsensä tuntee tavattoman voimattomaksi, koska toisen oloa ei voi helpottaa muuta kuin olemalla paikalla rauhoittelemassa. Tulee hätä, kun seuraa toisen punnertamista, toiminnan mies perustelee.

Vauvan tultua maailmaan olo on riemukas, vaikkakin uupunut.

– Olen sen verran putkiaivoinen mies, että tilanne konkretisoituu, kun vauva on sylissä. Silloin on tullut joskus muutama kyynelkin, koska onnen tunne on niin valtava. Vauvan syntymä on aina käsittämätön ihme.

Janne on viime ajat hermoillut, koska keikkoja on ollut viikoittain neljäkin kappaletta. Hän on pelännyt, ettei olisi paikalla, kun sairaalaan lähdön hetki koittaa.

– Keikoilla olen vahtinut puhelinta ja ollut hälytysvalmiudessa. Annalla on ollut varmuuden vuoksi kotona seurana sisaruksia tai ystäviä.


Jannella ei ole suunnitelmaa sen varalle, että synnytys alkaa keikkamatkalla.

– Esikoisen kohdalla 19 vuotta sitten lähdin synnytykseen kesken keikan. Ehdin laulaa Lahdessa jonkin aikaa, kun hälytys tuli. Tällä kertaa olen ajatellut toimia tilanteen mukaan riippuen siitä, missä silloin olisin.

Emma-gaalassa helmikuussa kuvatun Annan vatsakumpu oli viidennellä kuulla jo melkoisen muhkea, mutta siitä se on ehtinyt kasvaa vielä paljon lisää.

– Anna on pieni ja siro ihminen, jolla on ollut nyt kannettavanaan todella valtava rantapallo. Oleminen alkaa olla tuskaisaa, koska vatsa on niin painava.

Varsinkin nukkuminen on hankalaa, joten unet ovat jääneet vähiin.

– Tiedämme lapsen sukupuolen ja nimeä on suunniteltu, mutta ensin pitää vähän katsella häntä siinä mielessä, että onko hän nimen näköinen.

Vauvaa varten kaikki tarpeellinen alkaa olla koossa. Paljon on tullut lahjana.

– Keikkayleisöni on tuonut monenlaista tarpeellista, josta olen hyvin kiitollinen.

Jannen keikat vetävät taas hyvin vähän vaisumpien vuosien jälkeen.

– Kiitos siitä kuuluu tietysti uskolliselle yleisölle, mutta myös niille keikkajärjestäjille, jotka ovat uskoneet minuun vuodesta toiseen. Keikoilla on alkanut näkyä taas tuttuja kasvoja vuosien takaa, mutta yleisössä on myös nuoria entistä enemmän.


Tänä kesänä esiintymisiä on erityisen paljon kesälavoilla.

– Olemme koonneet lavakeikoille ihan oman ohjelmiston, jossa on mukana paljon hyväntuulista musiikkia.

Janne on vuoden ajan käyttänyt jokaisen liikenevän hetken remontoimiseen. Hän on muuttanut kesämökkiä perheen ympärivuotiseksi kodiksi. Tosin nyt kevään ajan homma on ollut tauolla.

– Oma talo jäi kesken, koska aloin remontoida saman järven rannalla sijaitsevaa vuokramökkiä, Janne yllättää.

Neliranta-mökkikokonaisuus sisältää päärakennuksen sekä ison aitan ja saunan, joten paikkaan mahtuvat yöpymään isommatkin seurueet.

– Mökki sijaitsee niemellä, joten siinä on järvimaisema molemmin puolin, Janne kuvailee.

Mökin valmistuttua vuokrauskuntoon, nyt taas jatkuu oman kodin laittaminen.

– Remontointia on hoidettava keikkailun ohessa, mutta kyllä homma silti etenee. Perheen eteen jaksaa vääntää, uuttera mies vakuuttaa.