Minka Kuustonen palaa näyttelemään äitiyslomalta – hehkuttaa vauva-arkea naapurissa asuvan Iina-siskon kanssa: ”On ihana jakaa tämä elämänvaihe”

Julkaistu:

Risto Räppääjä ja väärä Vincet -elokuvan kuvaukset alkoivat kesäisessä Helsingissä. Äitiyslomalta palaava näyttelijä Minka Kuustonen on innokas paluustaan kameran eteen.
Risto Räppääjä ja väärä Vincent -elokuvan kuvaukset alkoivat Helsingissä maanantaina. Hittielokuvien tuorein osa nähdään ensi-illassa syksyllä 2020.

Elokuvan päärooleissa esiintyvät Silmu Ståhlberg ja Lumi Kallio, jotka jatkavat Risto Räppääjänä ja Nelli Nuudelipäänä suositun Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvan lailla. Elokuvan ohjaa näyttelijä-ohjaaja Maria Sid.

Risto Räppääjä -elokuvat ovat saaneet kuluneen vuosikymmenen aikana kaikkiaan yli 1,9 miljoonaa katsojaa. IS pääsi seuraamaan Risto Räppääjän kuvauksia ja tapasi samalla Rauha Räppääjää näyttelevän Minka Kuustosen, 33.


Äitiyslomalla ollut Minka Kuustonen palaa kuvausten merkeissä töiden pariin esikoislapsen saamisen jälkeen.

– Tosi hyvää kuuluu. Ihanaa aloittaa kuvaukset. Nyt on juuri hyvä kohta keskittyä taas töihin, sillä olenkin odottanut, että pääsen näyttelemään, Minka hehkuttaa töihin palaamista Ilta-Sanomille.

Minka Kuustonen ja tämän näyttelijäpuoliso Aku Sipola, 29, saivat poikavauvan keväällä 2018, jonka jälkeen Kuustonen on keskittynyt nauttimaan äitiyslomasta ja vauva-arjesta.

– On ollut ihanaa, tosi kivaa! Kuvasin sykysyllä muutaman päivän Aallonmurtajaa, mutta muuten olen keskittynyt lapseen ja elämään. On tehnyt tosi hyvää pitää taukoa, Minka kertoo.

Aiemmin Minka Kuustonen on tähdittänyt elokuvia Kesäkaverit ja Onnenonkija. Hän on tullut tutuksi myös Putouksesta.


Kesän kuvauskiireiden keskellä Minka ehtii myös hieman lomailla: juhannuksena näyttelijä matkustaa Kytäjälle mökkeilemään perheensä, isovanhempien sekä sisarusten perheiden kera. Heinäkuulle on tiedossa matka Bättre Folk -saaristofestivaaleille Hailuotoon.

Minkan muutaman vuoden vanhempi näyttelijäsisko Iina Kuustonen, 35, sai alkuvuodesta toisen lapsensa, joten siskokset myötäelävät tiiviisti vauva-aikaa. Minka ja Iina perheineen asuvat Helsingin Kalliossa samassa talossa päällekkäisissä kerroksissa, jonka vuoksi lapsiarjen jakaminen on helppoa kaksikolle.

– On tosi helppoa laittaa viestiä, että mennäänkö vaikka puistoon yhdessä. Se on helppo tapa viettää aikaa lasten kanssa ja meidän kahden tapa nähdä. Juodaan kahvit, vaihdetaan kuulumisia ja leikitään lasten kanssa, Minka kertoo.

– On ihana jakaa tätä elämänvaihetta yhdessä, hän jatkaa.


Minkalle tuleva Räppääjä-elokuva on ensimmäinen. Hän on innoissaan roolistaan Rauhana, jota viime elokuvassa näytteli Pamela Tola.

– On kunnia päästä hyppäämään Rauha Räppääjän terveyskenkiin. Rooli on hauska ja ihanan hömelö. Ja lisäksi elokuvassa pääsee myös laulamaan, siitä olen myös innoissani. Maria Sidin ohjauksessa työskentely on valtavan inspiroivaa, Minka kertoo roolistaan uudessa elokuvassa.