Eino Grön, 80, esiintyy edelleen ahkerasti – juhannuskeikoille lähtee mukaan myös naisystävä Anneli: ”Kivempi tehdä asioita kaksin” - Viihde - Ilta-Sanomat

Eino Grön, 80, esiintyy edelleen ahkerasti – juhannuskeikoille lähtee mukaan myös naisystävä Anneli: ”Kivempi tehdä asioita kaksin”

Eino Grön suuntaa juhannuskeikoille, joita hän on tehnyt 60 vuotta.

Julkaistu: 19.6.2019 17:24

Suomi-iskelmän legenda Eino Grön aikoo tehdä juhannuksena keikkoja. Mukaan lähtee myös naisystävä Anneli.

Legendaarinen iskelmälaulaja Eino Grön, 80, ei osoita väsymyksen merkkejä. Mies on juuri saapunut esiintymiskeikoilta Luxemburgista ja Rotterdamista. Hän on myös kevään aikana ehtinyt käydä Floridan-kodissaan ja rakas golfharrastuskin vie oman aikansa.

– Luxemburgin suomalaiset tilasivat keikalle ja Rotterdamissa lauloin Merimieskirkossa, Eino Grön kertoo.

Mies on nyt valmistautumassa juhannuskeikoille, joita hän on tehnyt 60 vuotta. Hän muistelee tehneensä ensimmäisen keikan jo 1958 Tervakoskella. Tuolloin mukana oli myös viihteen grand man Jukka Virtanen.

– Oli hienoa tuolloin päästä tutustumaan niinkin kuuluisaan henkilöön kuin Jukkaan. Olin vain lukenut hänestä lehdistä, Grön naurahtaa.

Grön kertoo tehneensä keikkaa joka juhannus. Hän velmuilee, ettei edes tiedä, miten juhannusta mökillä vietetään. Koska vierivä kivi ei sammaloidu, Grön lähtee keikoille tänäkin juhannuksena.

Eino Grön suuntaa juhannuskeikoille, joita hän on tehnyt 60 vuotta.

Eino Grön esiintyy keskiviikkoiltana Helsingissä Live Labissa esittäen muun muassa Frank Sinatran kappaleita. Torstaina hän laulaa Nuuksion Honkamajassa.

– Kaikki keikat ovat yhtä tärkeitä ja kivoja, mutta odotan innolla myös juhannusaaton tanssilavailtaa Hangossa. Siellä järjestetään Folk Parkenissa perinteiset juhannustanssit. Esitän illan aikana tunnettuja iskelmiä, Grön kertoo innoissaan.

Grön muistelee vielä, että Tervakosken lisäksi vuoden 1967 juhannus on jäänyt kristallinkirkkaana mieleen. Tuolloin hän teki seitsemän keikkaa ja liikkui paikasta toiseen helikopterilla.

– Olin samoissa paikoissa muun muassa Virginialaisen ja Rodney Harringtonin kanssa. Tein mielelläni juhannuskeikkoja, sillä tuo aika oli artistin tilipussia ajatellen rahakkainta, Grön kertoo.

Anneli Airio (vas.), taiteilija Nana Matikkala ja Eino Grön poseerasivat yhdessä laulajan muotokuvan äärellä tammikuussa.

Kansan rakastama laulaja kertoo, että hänen hoitokodissa elävä Marjatta-vaimonsa ei ollut koskaan miehensä mukana keikoilla, vaan odotti miestään heidän kesämökillään.

– Hän ei yksinkertaisesti halunnut lähteä raskaille keikoille mukaan, Eino Grön muistelee.

Marjatta-vaimo on muistisairauden takia ollut hoitokodissa jo vuodesta 2015 ja Grön on käynyt häntä alati katsomassa. Laulaja kertookin vaimonsa olevan hoitokodin ilopilleri.

– Hän voi hyvin ja teemme ulkona edelleenkin yhdessä lenkkejä viikoittain. Hänen fyysinen kuntonsa on hyvä ja kyllä hän todellakin on paikan ilopilleri, Grön kertoo.

Vaimon siirryttyä hoitokotiin Grön on myöntänyt tunteneensa olonsa ajoittain kovinkin yksinäiseksi. Siksi hän onkin onnellinen, että löysi jokin aika sitten rinnalleen kielten rehtorin Anneli Airion. Grön painottaa heidän olevan Airion kanssa hyviä ystäviä ja molemmat asuvat omissa kodeissaan.

– Käymme yhdessä teatterissa ja leffassa. Onhan kivempi tehdä asioita kaksin kuin yksin. Ystävyyssuhteemme on terveellä pohjalla ja kyllä hän tulee mukaan nyt juhannuskeikoillekin, Grön kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?