Ensimmäinen kaupunkijuhannus löi Pekka Poudan ällikällä: autio Helsinki oli unohtumaton – ”Keskellä Mannerheimintietä saattoi ajaa pyörällä näkemättä ketään” - Viihde - Ilta-Sanomat

Ensimmäinen kaupunkijuhannus löi Pekka Poudan ällikällä: autio Helsinki oli unohtumaton – ”Keskellä Mannerheimintietä saattoi ajaa pyörällä näkemättä ketään”

Meteorologi Pekka Pouta muistelee erään juhannusaaton autiota Helsinkiä.

22.6.2019 16:15

Keskikesän ja yöttömän yön juhlinta on kiivaimmillaan, ja meteorologi Pekka Poudalla, 51, on tapana viettää juhannukset yleensä mökillä.

– Ei mikään siellä vietetty juhannus sinänsä erotu erityisesti muista juhannuksista tai ylipäätään muista mökkipäivistä, Pouta sanoo.

Ensimmäinen kaupunkijuhannus vuosia sitten on kuitenkin painunut Poudan mieleen, sillä Helsingin kadut olivat silloin aivan autioina.

– Vielä siihen aikaan Helsinki tyhjentyi aivan täysin juhannusaatoksi. Keskellä Mannerheimintietä saattoi ajaa polkupyörällä näkemättä ketään, Pouta nauraa.

Poudan mukaan tilanne on nykyisin toinen.

– Tämäkin juhannus menee kaupungissa, mutta enää Helsinki ei ole juhannuksena autio, toisin kuin vielä kymmenisen vuotta sitten, Pouta kertoo.

Pekka Pouta ja Sini-koira ovat todella tuttuja Huomenta Suomen katsojille.­

Helmikuussa järjestetyssä Ilta-Sanomien äänestyksessä Pekka Pouta äänestettiin selkeästi suosituimmaksi tv-meteorologiksi.

Äänestyksessä yli 18300 ihmistä ilmoitti, että Pouta on heidän suosikkinsa ja hän saikin yhteensä 36 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

Pouta on ennustanut säätä Maikkarilla vuodesta 1991 lähtien. Hän on räväkkä ja toisinaan jopa hassutteleva meteorologi. Esimerkiksi toukokuussa Poudan Sini-koira oli mukana Huomenta Suomen lähetyksessä ja Pouta teki uutisankkuri Kirsi Alm-Siiralle hulvattoman jekun.

Uutispöydän alle oli asteltu koiranruokaa ja Sini nuuskuttelu ja napsaisi ruokaa Alm-Siiran jaloissa kesken suoran lähetyksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?