Sami Hintsasen ja Varpu-puolison suunnaton suru: 8-vuotias Senja-tytär on kuollut – ”Hyvää matkaa äidin pieni rakas”

Julkaistu:

suru
Sami Hintsasen uusioperheen 8-vuotias Senja-tytär menehtyi syöpään.
Muusikko ja näyttelijä Sami Hintsasen ja hänen Varpu-puolison uusioperhettä on kohdannut valtava suru. Varpu Hintsanen kertoo Instagram-tilillään, että hänen aiemmassa liitossaan syntynyt Senja-tyttärensä on kuollut tiistaina. Hän oli kuollessaan vain 8-vuotias.

– Hyvää matkaa äidin pieni rakas. Kiitos, että juuri minä sain olla sinun äitisi ja sain hoitaa sinua kotona maallisen matkasi loppuun asti, Varpu kirjoittaa koskettavasti Instagramissa.

– Kiitos, että ehdit opettaa meille ja monille läheisillesi tästä elämästä niin paljon. Suru ja ikävä on suunnaton. Senja 30.1.11–18.6.2019, hän jatkaa.

Varpu on merkinnyt julkaisunsa aihetunnisteilla Pohjaton ikävä ja suru, Kauneimmat muistot ja Lapsen syöpä. Julkaisu on kerännyt runsaasti tukea ja osanottoja perheen läheisiltä ja Varpun Instagram-seuraajilta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Seiska.

Senja sairastui vaikeasti hoidettavaan syöpään syksyllä 2016. Tuolloin Varpu jätti työnsä psykiatrisena sairaanhoitajana ja ryhtyi 5-vuotiaan tyttärensä omaishoitajaksi.
Senjaa hoidettiin pitkään sairaalassa, jossa äiti oli hänen tukenaan. Hintsanen kertoi tuolloin IS:lle, että Varpu meni sairaalaan joka aamu ja palasi iltaisin kotiin.

Hintsanen kertoi maaliskuussa 2017 IS:lle, että myös hän hidasti työtahtiaan perheensä tilanteen vuoksi.

– Tällä hetkellä teen aika vähän mitään. Olen niin paljon kuin mahdollista kotona Varpun apuna. Kun perheessä on parhaimmillaan neljä lasta, niin pakko on välillä töissä käydä, mutta hyvin vähän, Hintsanen sanoi.


Varpu puhui tyttärensä sairaudesta Me Naisten haastattelussa syksyllä 2016. Hän kertoi perheen elämän mullistuneen täysin syöpädiagnoosin myötä.

– Suru on ihan hirveää. Se kotiloituu ympärille ja yrittää ottaa vallan, Varpu sanoi Me Naisille.

Koska syöpä oli vaikeasti hoidettava, valmistautui perhe pahimpaan ja asiasta keskusteltiin läheisten kanssa. Perhe halusi ottaa kaiken irti ajasta, joka tyttärellä oli jäljellä.

– Kerroimme heille, että on epävarmaa näkeekö Senja joulua. Oikeastaan päätimme elää kuin viimeistä päivää, Hintsaset kertoivat Me Naisissa.