Jethro Rostedtin piti jäädä eläkkeelle kolmen vuoden sisällä, mutta uponnut ökyvene sotki kaiken – ”Lätkäisin leijonapullon kylkeen, jos se auttaisi”

Julkaistu:

yolo 2.0
Jethro Rostedt sai uuden pitkään odottamansa veneen 10 kuukautta sitten uponneen tilalle. Samalla hän kertoi, ettei voikaan jäädä eläkkeelle niin pian kuin oli suunnitellut.
Kiinteistönvälittäjä ja mediapersoona Jethro Rostedt uhkuu tyytyväisyyttä.

– On kuin joulu olisi tullut toisen kerran, hän huokaa puhelimeen.

Syy löytyy Turun Hirvensalosta, jossa lepää tuliterä musta XO Cruiser -vene, uutena noin 350 000 euron arvoinen menopeli, jota Rostedt on odottanut 10 kuukautta – siitä lähtien, kun edellinen upposi.

Hyvin vähällä käytöllä ollut vene vajosi tuolloin mereen kolmessa minuutissa. Onnettomuuden syy oli aluksi mysteeri, mutta myöhemmin kävi ilmi, että siinä oli valmistusvika, jonka vuoksi XO Boats otti useita veneitä takaisin.
Veneriitaa puitiin kuukausi sitten Helsingin käräjäoikeudessa, ja kolmen tunnin sovittelun jälkeen valmistaja lupasi Rostedtille uuden, vastaavanlaisen veneen.

Odotettu paatti saapui keskiviikkona.

– Se ei ole ihan identtinen, vaan siellä on muutamia upgreidauksia. Pääpiirteet on tietenkin ihan samat eli moottorit, pituudet ja leveydet, mutta sinne on tehty parannuksia ja vika luonnollisesti korjattu. Ainakin totisesti toivon, ettei se ole mikään Katiska vol. kakkonen! Rostedt heittää viitaten uponneen veneensä saamaan lempinimeen.


Hän myöntää, että mieli oli maassa edellisen paatin upottua.

– Kyllä se tietysti aina harmittaa, kun laskut juoksee, mutta venettä ei näy eikä kuulu. Rahaa meni, mutta iloa ei ollut.

Vaikka paatti saapui jo viime keskiviikkona, sen iloinen omistaja ei ole vielä ehtinyt koeajolle.

– Keskiviikkona olisi tarkoitus kastaa tämä tuote. Reitti ei ole vielä selvillä, jos vain tässä lähialueille vähän pörräisi, Rostedt miettii.

Ensimmäinen vene sai nimen #yolo, ja Rostedt päätti seurata samaa kaavaa, vaikka paatti epäonninen olikin.

– Tämä on #yolo 2.0 eli niin kuin You only live twice. Viimeksi kastoin veneen skumpalla, mutta nyt lätkäisin leijonapullon kylkeen, jos se auttaisi. Kyllä tässä on tehty monia asioita vähän eri lailla kuin viimeksi, hän kertoo.


Vaikka #yolo 2.0 ei ole vielä päässyt laituriaan pidemmälle, sille on jo suunniteltu kesäksi yksi pidempi reissu.

– Ennen kuin edellinen paatti meni pohjaan, oli tarkoitus mennä sillä Tallinnaan Hjalliksen (Harkimo) kanssa. Tänään lyötiin kättä päälle, että tänä kesänä me se tehdään. Päivämäärää ei ole tosin lyöty lukkoon.

– Tarkoitus on yöpyä Tallinnassa. Veneessä on niin mukavat nukkumatilat, että siellä me koisitaan.

Rostedt ponkaisi julkisuuteen Diili-ohjelmasta, jossa supliikki kiinteistönvälittäjä hurmasi kansan. Sen jälkeen hänet on nähnyt useissa ohjelmissa, kuten Tanssii Tähtien Kanssa, Onnenpyörä ja Myyntimies Jethro.

Rostedt paljastaa palaavansa pian televisioon vuoden kestäneen huilin jälkeen.

– Parasta aikaa on kuvaukset käynnissä. Muuta en voi sanoa, kun tuotanto- ja tv-yhtiöt kieltävät kertomasta kaiken. Niillä on helvetinmoiset sopimukset, Rostedt harmittelee.

Mediapersoona kertoi Ilta-Sanomille viime vuoden tammikuussa aikovansa eläköityä kolmen vuoden sisällä.

– Olen tehnyt 35 vuotta hommia. Tässä olisi vielä omakin elämä elettävänä. Siksi olen tällaisen päätöksen tehnyt, hän tuumi silloin.


Rostedt kertoi tuolloin ostaneensa jo valmiiksi eläkepäiviään varten talon Espanjasta, jossa hän suunnitteli viettävänsä suurimman osan eläkepäivistä.

– Se vaatii järjestelyä. Mutta puhelimet on keksitty, ja saan aina kiinni ne (henkilöt) ketkä tarvitsee. Kolme vuotta tässä sitten. Yrityksessäni on hyvät johtajat. He vieköön lippua eteenpäin, Rostedt perusteli.

Nyt kiinteistömoguli on kuitenkin joutunut pyörtämään päätöksensä taloudellisista syistä.

– Se suunnitelma siirtyi nyt ainakin vuodella, sillä tuota venettä täytyy maksaa. Joudun olemaan ruudussa, ei voi mitään. Tai kai se pitää sanoa, että saan olla, hän kertoo.

TV-ohjelman kuvauksien lisäksi kiinteistönvälityshommat pitävät edelleen kiireisenä. Puhelun aikana Rostedt on Helsingissä, jonne hän on avannut yrityksensä sivukonttorin.

– Se tulee tähän Pitäjämäkeen. Tämä on vanha juna-asema, ihan viimeisen päälle, hän hehkuttaa.

Eikä myyntimies malta levätä juhannuksenakaan. Perjantaina olisi tehtävä talokaupat, joten jussisuunnitelmat ovat vielä hiukan auki, myös uuden veneen suhteen.

– Täytyy katsoa, miten tässä käy. On kyllä luvattu niin hyvät ilmat, että ehkä töräyttelen Aurajokea edes takas, hän suunnittelee.


Energiaa riittää, sillä Rostedt kertoi huhtikuussa laihduttaneensa yli 30 kiloa. Tuolloin hän sanoi itsekurin olevan ainoa keino onnistua laihtumisessa. Hän kuitenkin myöntää, että etenkin kesällä houkutuksia on joka puolella.

– Jännitän joka päivä kun herään, että miten tämän päivän kanssa mahtaa käydä. Täytyy vain yrittää pitää kohtuus kaikessa. Sellainen totaalikieltäytyminen ei johda kuin kurjaan lopputulokseen, hän sanoo.

Keskikesän juhlan aikaan on kuitenkin grilli varmuudella kuumana, eikä kaloreita lasketa.

– Vedän käsijarrun juhannuksena kokonaan pois päältä! Rostedt ilmoittaa.