Seura: Aki ja Heli Palsanmäki aikovat myydä huutokauppansa ja kotinsa viiden vuoden kuluttua – suunnitelmissa täydellinen elämänmuutos

rac

Julkaistu:

uusi elämä
Aki ja Heli Palsanmäki eivät aio olla ikuisesti huutokauppayrittäjiä.
Uuraisilla huippusuosittua huutokauppaa pyörittävät Aki ja Heli Palsanmäki ovat tuttuja lähes kaikille suomalaisille. Palsanmäet ovat tähdittäneet Suomen huutokauppakeisari -sarjaa kuuden vuoden ajan. Ohjelmaa on esitetty jo kymmenen tuotantokautta ja lisää on tulossa.

Aki ja Heli myyvät suomalaisten aarteita huutokaupassaan ja tietävät tasan tarkkaan, mikä on arvokasta ja mikä ei. He kiertävät Suomea hankkien tavaraa huutokauppaansa ja myyvät ne sitten eteen päin, useimmiten hyvällä voitolla. Huutokauppa on tuonut heille paitsi mukavat elannon, myös elämän julkkiksena.

Palsanmäet paljastavat Seura-lehden haastattelussa, että he eivät kuitenkaan aio jatkaa loputtomasti huutokauppansa parissa. Pariskunnan suunnitelmissa on tehdä lähitulevaisuudessa suuri elämänmuutos ja vaihtaa maisemaa.


Seuran mukaan pari aikoo myydä huutokauppahallin ja sen yhteydessä olevan kotinsa viiden vuoden kuluttua. Silloin Aki täyttää 55 vuotta ja aikoo jättää työelämän.

– Jään silloin eläkkeelle. Ostamme rivitalon päätyasunnon ja ehkä toisen kodin Fuengirolasta, Espanjasta, missä vietämme talvet, huutokauppakeisari kertoo Seurassa.

– Pitäähän haaveita olla, mutta ajatukset voivat matkan varrella muuttua, hän jatkaa.

Seuran mukaan Aki aikoo kuitenkin mahdollisesti jatkaa kesäisiä meklauskeikkoja. Heli puolestaan haaveilee lounasravintolan perustamisesta.

– Tykkään peruskotiruoasta, joten perinteisellä lihapullat ja muusi -linjalla mentäisiin, hän sanoo.


Aki ja Heli Palsanmäki ovat pyörittäneet huutokauppaansa vuodesta 2006. Tuolloin Akin isä kuoli ja hän peri yrityksen. Oli päätettävä nopeasti, kuka jatkaisi huutokauppaa.

Aki ja Heli olivat tavanneet vuotta aiemmin ja asuivat Salossa, jossa molemmilla oli vakituiset työpaikat.

– Valvoimme ja mietimme monta yötä Akin kanssa pohtien, tahdommeko jättää vakityömme ja ottaa ison pankkilainan, jotta voimme ryhtyä yrittäjiksi. Tulimme siihen tulokseen, että jos emme ota riskiä, emme voi tietää, mitä tämän kortin takana on, Heli kertoi IS:lle 40-vuotishaastattelussaan viime vuonna.
Alkuun yrittäjänä olo oli tuskaisaa kitkuttamista ja rahaa oli vain hyvin vähän. Pikkuhiljaa pariskunta oppi työssään paremmiksi ja taloudellinen tilanne parani samalla.

– Nykyäänkin välillä mietin, että jos joku olisi kymmenen vuotta sitten sanonut, että teistä tehdään tv-ohjelmaa, olisin nauranut päin naamaa tai käskenyt menemään hoitoon hullujen huoneelle, Heli kertoi.


Heli paljasti myös, että pari ei sulje lasten mahdollisuutta pois. Perheenlisäys on tervetullutta, jos niin on tullakseen.

– Olenhan minä ennenkin sanonut, että lapset ovat tervetulleita. En sitten tiedä, eivätkö lapset ole tähän kiireiseen elämäämme sopineet, toki voisihan elämänrytmiä muuttaa, jos lapsi tulisi. Ainakaan vielä meihin ei ole iskenyt semmoinen, että pitäisi alkaa tekemällä tekemään, Heli totesi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt