Härski tempaus raivostuttaa: työttömän Instagram-tähden äiti raataa rahoittaakseen lapsensa luksusmatkat – anelevat nyt lisää avustuksia

Julkaistu:

Saksalaiset matkabloggaajat joutuivat myrskyn keskelle pyydettyään seuraajiltaan rahaa lomamatkaa varten.
Saksalaispari Catalin Oncin ja Elena Engelhardt päivittävät Instagramissa suosittua Another Beautiful Day -sivustoaan, jonne he julkaisevat satumaisen kauniita kuvia lomamatkoiltaan.

Matkabloggaajat ovat kertoneet yli 36 000 seuraajalleen suunnittelevansa seuraavaksi pyöräilevänsä Saksasta Afrikkaan tandempyörällä. Halpaa lystiä matkustus ei kuitenkaan ole, sillä pari arvioi Instagramissa matkan kustantavan noin 10 000 euroa. Apua matkan rahoitukseen he ovat pyytäneet someseuraajiltaan ja pari on perustanut Go Fund Me -sivuston matkakassaa varten.
Avunpyyntö on herättänyt kuitenkin närää ihmisissä, sillä avioparista kumpikaan ei käy töissä. Catalin Onc on kertonut hänen äitinsä tekevän kahta työtä ja antavan ison siivun palkastaan parille.

Pari perustelee sosiaalisessa mediassa pyöräreissunsa olevan merkittävä tapahtuma myös muillekin kuin pelkästään heille. He kuvailevat Go Fund Me -sivullaan tarvitsevansa matkakassan keräämiseen apua, sillä matka toisi niin paljon iloa myös heidän seuraajilleen.

– Voisimme kirjoittaa pitkät pätkät mielenterveydestä ja ilmaston lämpenemisestä. Voisimme kannustaa teitä seuraamaan unelmianne tai kuinka tärkeää on astua pois omalta mukavuusalueeltaan. Voisimme kertoa kuinka ihanaa matkustaminen on ja mitä etuja siinä on. Sen sijaan aiomme näyttää teille! pari hihkuu sivustollaan.

Onc ja Enelhardt kirjoittavat olevansa hyvin tietoisia siitä, että heidän elämäntyylinsä voi tuntua vieraalta monista ihmisistä. Erityisen paljon närää onkin herättänyt se, että pari ei ole edes yrittänyt hakea töitä maksaakseen matkan.

– Jotkut sanovat, että menkää töihin kuten muutkin ihmiset ja lopettakaa kerjääminen. Mutta kun on sellainen vaikutus muiden elämään kuin meillä, niin töihin meno ei ole mahdollista, he perustelevat.

– Voisimme tehdä töitä malleina ja tienata nopeasti rajaa, mutta emme halua mainostaa kulutusta. Normaalin työn hankkiminen olisi haitallista, he selittävät ja kuvailevat työpaikan estävän matkustelun.
Parin perustelu 10 000 euron keräämiselle on kuumentanut tunteita sosiaalisessa mediassa.

– Tässäpä teille idea: menkää töihin ja maksakaa matkanne itse, somessa kihistään.

– Äitisi tekee töitä, ettei sinun tarvitse. Miten nukut yösi?

– Teidän sivunne kuvastaa kaikkea sitä, mikä maailmassa on vialla.

– Olen tykännyt teistä, mutta tämä on ihan naurettavaa. Erityisen naurettavaa on se selitys, miksi ette voi mennä töihin.

Myrskyn keskelle joutunut pari on ilmoittanut Instagramissa pitävänsä toistaiseksi sometaukoa ja keskittyvänsä hengellisiin asioihin.

– Aion mennä kävelylle ja kävellä niin pitkään kuin vain voin. En aio nukkua, enkä somettaa. Vain minä ja ajatukseni, pari kirjoittaa.

Kiukustuneet Instagram-seuraajat lähettävät parille terveisiä sometauon ajaksi nasevalla viestillä.

– Mitäpä jos kävelisit lähimpään työkkäriin, vääräleuat kirjoittavat.