Jethro Rostedtin venesaaga sai onnellisen lopun: uusi vene lipui satamaan – ”Terve tyttö tuli” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jethro Rostedtin venesaaga sai onnellisen lopun: uusi vene lipui satamaan – ”Terve tyttö tuli”

Yolo 2.0 on turvallisesti laiturissa.

18.6.2019 9:40

Jethro Rostedtin kipparin ura saa jatkoa, sillä mies on hankkinut uuden veneen viime kesänä uponneen tilalle.

– Terve tyttö tuli, Rostedt iloitsee Instagramissa.

– Vene pohjassa ja loppukesän lonkerot kelluivat satama-altaassa. Mitä mä just näin, mies kertoo huokailleensa laiturilla viime suvena.

– Fiilis oli apea ja jopa hämmästynyt. Vaan eipä ole enää. Uusi vene lipui Aurajoen suunnalta satamaan ja niin kuin siinä hää-ohjelmassa sanotaan: ja lopuksi kaikki oli hyvin. Veneellä on ristiäiset vielä tällä viikolla. Yritin jo liimailla kylkiin nimi-tarrat, mutta siitä ei innostuneisuudesta johtuvasta käsien tärinästä tullut mitään. Tarrat vinoon ja osittain päällekkäin. Täytyy muuten soittaa jollekin, ketä osaa niitä liimata. Nimen voin kuitenkin jo paljastaa: Yolo 2.0.

Rostedt kävi käräjillä edellisen veneen valmistajan kanssa toukokuussa.

Salissa Rostedt sovitteli venevalmistaja XO Boats Oy:n kanssa siitä, kuinka viime elokuussa Turun venesatamaan uponnut Yolo-vene korvattaisiin.

Onnettomuuden seurauksena XO Boats teki takaisinkutsun kaikille vuosimallien 2017 ja 2018 XO DFNDR -veneille ja vuosimallin 2017 XO Cruiser -veneille.

Rostedt oli vaatinut venevalmistajalta 260 000 euron korvauksia ja XO Boats oli puolestaan tarjonnut Rostedtille vanhaa venettä korjattuna takaisin.

Kolmessa tunnissa Rostedt ja XO Boats päätyivät sovintoratkaisuun, minkä perusteella XO Boats toimittaa Rostedtille kokonaan uuden XO Cruiserin.

– Kaikki pistettiin vimpan päälle, hyvin suoraselkäistä toimintaa venevalmistajalta, Rostedt kehui.

Vaikka Rostedt oli etukäteen sanonut, ettei uskaltaisi ottaa venevalmistajalta ”vanhaa eikä uutta purkkia”. Hän kuitenkin vakuutti olevansa lopputulokseen erittäin tyytyväinen.

– Kannatti istua täällä kolme tuntia, sanoi Rostedt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?