Hollywood-tähti Kiefer Sutherland paljastaa IS:lle lomailevansa Helsingissä tällä viikolla: ”Aion vaellella yksin”

Julkaistu:

Hollywoodista tuttu näyttelijä–muusikko Kiefer Sutherland esiintyy tiistaina Suvilahdessa brittibändi Musen lämmittelijänä. Tähti lomailee Suomessa suurkonsertin jälkeen.
Tällä viikolla Helsingin kaduilla voi törmätä Hollywood-elokuvista tuttuihin kasvoihin, sillä kanadalaisnäyttelijä Kiefer Sutherland, 52, paljastaa Ilta-Sanomille lomailevansa Suomessa konsertoinnin yhteydessä.

Sutherland on tehnyt pitkän uran televisio- ja elokuvamaailmassa. Hän on näytellyt elokuvissa Stand by Me – viimeinen kesä, The Lost Boys, Kunnian miehiä ja Phone Booth, mutta parhaiten Sutherland muistetaan legendaarisen Jack Bauerin roolista sarjassa 24.

Hieman yllättäen Hollywood-tähti luo uraa myös kantrirock-musiikin parissa, jonka vuoksi Sutherland saapuukin nyt Suomeen – hän on brittibändi Musen maailmankiertueen lämmittelijä. Muse ja Sutherland bändeineen esiintyvät suomalaisyleisölle Helsingin Suvilahdessa tiistaina 18. kesäkuuta.

– En tiedä, miten olemme onnistuneet pitämään musiikkiurani niin suurena salaisuutena, Kiefer naurahtaa Ilta-Sanomille.


Ennen Helsinkiin saapumista Sutherland esiintyi Musen kanssa Moskovassa. Tähti kertoo Suomen olevan kiertueen viimeinen etappi ennen Yhdysvaltoihin palaamista, ja sen vuoksi Sutherland bändeineen on päättänyt lomailla Helsingissä muutaman päivän ajan konsertin jälkeen.

– Meillä on muutama päivä vapaata, mikä on todella mukavaa. Olemme innoissamme, sillä emme koskaan ole käyneet Helsingissä, Sutherland kertoo.

Tähdellä ei ole vielä tarkempia suunnitelmia lomansa ajaksi, mutta hän paljastaa olevansa kiinnostunut Suomen historiasta maailmansotien aikaan sekä sotaisasta menneisyydestä Venäjän kanssa. Yksin Helsinkiin tutustuva Sutherland haluaakin siis nähdä Helsingin sota-ajan kohteita.

– Odotan kaupungin näkemistä ja tavallisten turistijuttujen tekemistä ennen Amerikan kiertueelle palaamista. Aion vaellella kaupungissa yksin, hän sanoo.


Sutherland ei juurikaan tiedä etukäteen paljoa Suomesta, mutta kuuluisia suomalaisia hän kyllä tuntee.

– Renny Harlin on läheinen ystäväni vuosien takaa 90-luvulta, kun hän asui Los Angelesissa. Vietimme silloin paljon aikaa yhdessä, Sutherland muistelee.

Renny Harlin on Hollywoodissa uraa luonut suomalainen elokuvaohjaaja ja -tuottaja, jonka kuuluisimpia elokuvia ovat Die Hard 2 – vain kuolleen ruumiini yli ja Cliffhanger – kuilun partaalla.

– Kun lähdimme yhdessä Rennyn kanssa ulos, tiesimme todella, kuinka pidetään hauskaa, Sutherland nauraa.

– Siksi olenkin aina odottanut yksille menemistä Suomessa.


Sutherland on julkaissut keväällä albumin Reckless & Me. Tuore albumi ponnahti välittömästi kärkisijoille Iso-Britanniassa, jonka vuoksi Sutherland on kiertueella joulukuuhun saakka. Hänen suosituimpia hittejään ovat Not Enough Whiskey ja Something You Love.

– Tein ensimmäisen levyni noin kuusi vuotta sitten, jonka jälkeen aloin esiintyä. Rakastuin keikkailuun täysin, hän sanoo.

– Rakastan näyttelemisessä tarinankerrontaa ja se on sama asia, jota rakastan myös musiikissa. Kappaleeni ovat elämästäni, joten ne ovat hyvin henkilökohtaisia. On hienoa huomata keikoilla, että itselle henkilökohtaiset asiat ovat merkityksellisiä myös muille, hän kertoo.

Sutherland tekee parhaansa tasapainotellakseen näiden kahden uran välillä – onneksi näytteleminen ja musiikki eivät poissulje toisiaan.

– Olen näyttelijä siihen päivään saakka, kunnes kuolen. Olen niin onnekas saadessani tehdä sitä. Musiikista olen taas todella intohimoinen ja onneksi musiikkini on otettu hyvin vastaan. Niin kauan kuin voimme tehdä sitäkin, teemme sitä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt