Megadethin Dave Mustaine, 57, sairastui syöpään: ”Hoito on jo alkanut”

Julkaistu:

Metalliyhtye Megadethin laulaja-kitaristi Dave Mustaine on sairastunut kurkkusyöpään.
Metalliyhtye Megadethin laulaja-kitaristi Dave Mustaine, 57, sairastaa kurkkusyöpää. Yhtye tiedottaa asiasta Facebook-sivuillaan.

– Minulla on diagnosoitu kurkkusyöpä. Se on selvästikin jotain, jota on kunnioitettava ja kohdattava – mutta olen kohdannut esteitä aiemminkin, Mustaine kertoo päivityksessä.

– Olen tiiviissä yhteistyössä lääkäreiden kanssa, ja olemme kartoittaneet hoitosuunnitelman, jolla on on 90 prosentin onnistumisaste. Hoito on jo alkanut, hän jatkaa.Yhtye peruuttaa suurimman osan konserteistaan tältä vuodelta Mustainen sairastumisen vuoksi.

– Valitettavasti tämä edellyttää, että peruutamme useimmat konsertit tänä vuonna. Megadeth palaa tien päälle niin pian kuin mahdollista.

– Samaan aikaan, Kiko, David, Dirk ja minä olemme studiossa, kirjoittamassa Dystopiaa seuraavaa albumia – en malta odottaa, että kaikki kuulevat sen.

– Olen niin kiitollinen koko tiimistäni: perheestä, lääkäreistä, bändin jäsenistä, valmentajista ja muista, Mustaine kiittää päivityksensä lopuksi.


Mustainen ensimmäinen yhtye oli Panic, josta hän erosi vuonna 1981 liittyäkseen metalliyhtye Metallican riveihin. Mustaine erotettiin yhtyeestä vuonna 1983 keväällä, jonka jälkeen hän perusti Megadethin.

Megadeth on julkaissut vuosien varrella yhteensä 15 albumia, ja yhtyeen kuuluisimpia kappaleita ovat muun muassa Symphony Of Destruction ja A Tout Le Monde.