Takavuosien perijätär ja kohukaunotar Gloria Vanderbilt on kuollut – kiihkeät salaromanssit Hollywood-tähtien kanssa kuohuttivat seurapiirejä

Julkaistu:

menestys
Perijätär ja seurapiirikaunotar Gloria Vanderbilt oli aikansa seuratuimpia tähtiä.
Entinen malli, näyttelijä ja seurapiirijulkkis Gloria Vanderbilt on kuollut 95-vuotiaana. Suru-uutisen vahvisti tähden poika, tv-tähti Anderson Cooper.

Vanderbilt tunnettiin värikkäästä elämästään ja häntä seurattiin aikoinaan tiiviisti lehtien sivuilla. Maineikkaan Vanderbiltin suvun perijätär nousi tahtomattaan otsikoihin jo 30-luvulla, jolloin hän peri isänsä rautatiepohatta Reginald Vanderbiltin mittavan omaisuuden.

Tuolloin hänen äitinsä ja tätinsä taistelivat oikeudessa Glorian huoltajuudesta ja siitä, kuka saisi haltuunsa hänen rahastonsa. Oikeudenkäyntiä kutsuttiin amerikkalaismediassa ”kaikkien aikojen oikeustaistoksi” ja vuonna 1982 siitä tehtiin minisarja Little Gloria... Happy at Last.


Vanderbilt kasvoi luksuksen keskellä ja sukkuloi New Yorkin seurapiireissä hyvin nuoresta lähtien. Nuorena hän loi erittäin menestyksekästä uraa niin taiteilijana kuin mallinakin, ja hän poseerasi lukuisissa muotilehdissä. 50-luvulla perijätär kiinnostui näyttelemisestä ja hänet nähtiin vuosien saatossa niin teatterissa kuin tv:ssäkin.

Seurapiirikaunotar tunnettiin myös bisnesnaisena, jolla oli oma huivimallisto ja farkkumallisto. Vanderbiltin nimi komeili 70-luvulla myös koruissa ja hajuvesissä.


Hän oli naimisissa neljä kertaa ja takavuosina hänellä oli kiihkeät romanssit muun muassa Marlon Brandon, Frank Sinatran ja Howard Hughesin kanssa.

Tähti kertoi myrskyisästä rakkauselämästään vuonna 2016 julkaistussa The Rainbow Comes and Goes -teoksessa.


Vanderbilt kuvaili ihastuneensa päätä pahkaa komeaan Hollywood-tähti Marlon Brandoon ja viettäneensä miehen kanssa lemmenyön. Seurapiiritähti muisteli ihmetelleensä miksi Brandolla oli yöpöydällään kehystetty kuva itsestään. Romanssi nuupahti ennen kuin se ehti alkaakaan, sillä Brando ei lupauksista huolimatta koskaan soittanut Vanderbiltille yhteisen yön jälkeen.

Miljardööri Howard Hughes puolestaan vei Vanderbiltiltä jalat alta hänen ollessaan vain 17-vuotias.

– Olisin mennyt Howardin kanssa naimisiin silmänräpäyksessä. Olin kuitenkin vain 17-vuotias ja asiat olivat niin monimutkaisia ja minä tein virheitä, hän harmitteli.

– Olin aivan pöllämystynyt tähtien keskellä. Olin nuori tyttö ja ne miehet (Hollywood-tähdet) olivat silmissäni kuin jumalia, Vanderbilt kertoi kuuluisista romansseistaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt