Ville Haapasalo lähti matkaamaan paljulla Tallinnaan: ”Onhan tämä käsittämättömän pöljä homma”

Kolmen hengen seurue lähti liikkeelle paljulautalla Hietaniemen rannalta aamukahdeksalta.

17.6.2019 11:47

Näyttelijä Ville Haapasalo on parhaillaan matkalla Tallinnaan. Tavallisen risteilyaluksen sijaan matka taittuu paljulautalla.

Haapasalon lisäksi paljussa matkaavat keksijä Janne Käpylehto ja kapteeni Antti Linnanvirta, jotka ovat rakentaneet aluksen.

–  Onhan tämän täysin käsittämättömän pöljä homma, mutta ei sille mitään mahda. Suomalainen hulluus on maailman hienointa hulluutta, Haapasalo kuvailee tunnelmiaan juuri ennen matkaan lähtemistä.

– Tämä on tällainen pehmeä laskeutuminen juhannukseen.

Kolmikko lähti liikkeelle Hietaniemen rannasta aamukahdeksalta maanantaina. Tarkoitus on saapua Piritan satamaan iltaan mennessä, jossa matkaajia odottaa tervetuliaisjuhlat. Se, ehtiikö kolmikko omiin juhliinsa, jää kuitenkin nähtäväksi.

– Saa nähdä, onko eväät syöty ja juomat juotu siinä vaiheessa kun pääsemme paikalle, Haapasalo sanoo.

Haapasalon, Käpylehdon ja Linnanvirran arviot matka-ajasta vaihtelevat kymmenen ja yli kolmentoista tunnin välillä. Se, kuinka nopeasti matka todellisuudessa taittuu, riippuu paljolti säästä.

– Meitä huolettavat tuuli ja aallot, Haapasalo sanoo.

– Menomatkalla aallonkorkeus näyttää mitättömältä ja sää hyvältä, mutta paluumatka voi olla haastavampi. Sää määrää sen, koska lähdemme takaisin kohti Suomea, Käpylehto kertoo.

– Alkumatkan pitäisi olla tyyntä, mutta Tallinnan päässä tuulee kai vähän enemmän.

Matkaan on varauduttu pakkaamalla mukaan kaikki tarpeellinen. Alukselta löytyy muun muassa matkaeväitä ja kalastusvälineitä. Palju lämmitetään kamiinalla, jonka viereen on koottu kasa halkoja.

Alukselta löytyy myös aurinkopaneeli, navigaattori ja varamoottori. Lauttaa seuraa turvallisuudesta huolehtiva vene. Paljulauttaan on rakennettu myös portaat, joita pitkin voi pulahtaa vilvoittelemaan.

Viime vuonna Käpylehto ja Linnanvirta taittoivat saman matkan saunalautalla. Saunalautalla matkaan kului noin 15 tuntia. Nykyinen lautta on tuunattu viime vuoden aluksesta. Lautta on rakennettu niin, että sitä voi ohjata paljussa istuen.

Paljumatka on uuden tilausvideopalvelu KalastusTV:n aloitustempaus, joten paljussa istumisen lisäksi kolmikko aikoo myös kalastaa.

– Paljussa on lämmin aivan kuten saunassakin, mutta kalastaminen on huomattavasti helpompaa, Käpylehto sanoo.

– Olemme tyytyväisiä minkälaiseen saaliiseen vain. Pääasia on nauttia ja tehdä jotain sellaista, mitä kukaan muu ei ole aiemmin tehnyt, Haapasalo jatkaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?