Sirpa Selänne täyttää kesällä 50 vuotta – yksi ikään liittyvä seikka kirvoittaa Teemu-puolisolta kuittailua: ”Varo vaan, kohta se on sinullakin” - Viihde - Ilta-Sanomat

Sirpa Selänne täyttää kesällä 50 vuotta – yksi ikään liittyvä seikka kirvoittaa Teemu-puolisolta kuittailua: ”Varo vaan, kohta se on sinullakin”

Sirpa Selänteen viisikymppiset heinäkuussa ovat perheen kesän kohokohta. Suomessa vietettäviin juhliin saapuu vieraita niin Yhdysvalloista kuin Kanadastakin.

Sirpa täyttää 50 tänä vuonna, ensi vuonna on Teemun vuoro.­

17.6.2019 10:52

Sirpa Selänteelle tästä kesästä on tulossa ikimuistoinen. Se on selvää jo nyt kesän kynnyksellä, koska kesäkuukausien aikana on tapahtumassa sen verran mieleenpainuvia asioita.

Ensimmäisen tv-ohjelman kuvaukset sekä omat 50-vuotisjuhlat ovat kesän huippukohtia, mutta myös yhdessäolo sairauksista toipuvien vanhempien kanssa on Sirpalle tärkeää.

Tämän viikon aikana Sirpa on kuvannut juonto-osuuksiaan syyskuussa käynnistyvään uuteen tv-ohjelmaan Lätkä Love.

TV5:n esittämässä ohjelmassa seurataan kuuden naisen elämää, joiden puolisot joko pelaavat jääkiekkoammattilaisina ulkomailla tai valmentavat paikallisia joukkueita.

Sirpa on katsonut kuvatun materiaalin ja nähnyt, millaista elämää eri kiekkovaimot maailmalla ovat viime pelikaudella viettäneet. Sirpa itse on osannut aina asennoitua niin, että on nähnyt kiekkopuolisona olemisen vain antoisana asiana. Kiekkopiireissäkin elämää vietetään monella eri tavalla.

– Itse en ole koskaan kokenut kiekkoelämää rankkana. Päinvastoin, minulla on aina ollut kivaa. Pitää muistaa, että Teemu oli niin menestynyt huippukiekkoilija, että sen mukana tuli paljon hyviä kokemuksia, Sirpa huomauttaa.

Sirpa Selänteen mielestä kiekkopuolisot Emilia Nyström, Lotta Harala, Miia Säilä, Karoliina Lindgren, Alina Voronkova ja Jonna Koskiranta kuvaavat elämäänsä hyvin avoimesti uutuusohjelmassa.­

Selänteet asuivat Teemun kiekkouran takia pitkään Kaliforniassa, jonne he jäivät myös uran jälkeen. Sirpalle olisi sopinut välillä nähdä muitakin amerikkalaispaikkoja.

– Toivoin monta kertaa, että Teemu olisi myyty muualle. Haluan aina välillä elämään vaihtelua. Olisin halunnut asua esimerkiksi New Yorkissa, Sirpa nauraa.

Ehti perhe sentään asua vähän muuallakin kuin Kaliforniassa. Sirpa mainitsee kauden, jolloin asuttiin Coloradossa.

– Teemulla oli ihan kauhea vuosi, kun hänellä oli siellä vähän kitkaa eikä hän päässyt pelaamaan hirveästi, mutta minä otin ilon irti. Kävimme lasten kanssa laskettelemassa yhdeksän kertaa paikallisilla upeilla rinteillä.

Kun tv-sarjan kuvaukset ovat kohta ohi, Sirpa alkaa keskittyä heinäkuun puolivälissä olevien syntymäpäiviensä suunnitteluun. Vielä on paljon tehtävää, vaikka juhliin liittyviä asioita on valmisteltu jo kuukausia.

– Viisikymppiä on sillä tavalla vähän juhlallinenkin ikä, että tätä voi jo juhliakin isommin, Sirpa tuumii.

Hän myöntää, että tuleva syntymäpäivä antaa aihetta pohdintaan.

– Vähän hurjalta ikä kyllä kuulostaa. Pyöreiden täyttäminen mietityttää aina enemmän kuin muut iät. Pyöreitä täyttäessä alkaa uusi vuosikymmen ja se saa pohtimaan ikää. Uudella numerolla alkava ikä tuntuu aina aluksi erilaiselta, Sirpa pyörittelee.

Ikänä 50 vuotta vaatii vähän totuttelua.

– Eihän tässä muu auta kuin tottua. Aikaa ei voi pysäyttää, ikä vain karttuu. Muistan hyvin omien vanhempieni 50-vuotisjuhlat. Tuntuu kuin niistä ei olisi kauankaan. Ja nyt yhtäkkiä sitä on itse samanikäinen, Sirpa ihmettelee.

– On tärkeää pyrkiä pysymään terveenä, silloin ikääntyminenkään ei tunnu niin pahasti. Minulla ei ole ikäkriisiä enkä mitenkään panikoi.

Selänteiden kesänviettoon Suomessa kuuluu vuosittain useita jo perinteiksi muodostuneita tilaisuuksia. Silti kesän tärkeimmästä tapahtumasta ei ole epäselvyyttä. Sirpan syntymäpäivät ovat kesän kohokohta.

 Teemu vähän naureskelee minulle, koska joudunkäyttämään koko ajan lukulaseja.

Syntymäpäivä sattuu sunnuntaille, mutta varsinaista juhlaa vietetään lauantaina. Yhdysvalloista ja Kanadasta on tulossa noin 40 vierasta. Heidän varalleen pitää olla ohjelmaa useammalle päivälle.

– Olen suunnitellut juhlien ohjelman, johon kuuluu myös suomalaisia esiintyjiä.

Sirpa olettaa, etteivät muut tule järjestämään hänelle yllätysohjelmaa.

– En oikein usko, että minua voidaan yllättää millään tavalla.

Vuoden kuluttua heinäkuussa on seuraavien viisikymppisten vuoro, kun Teemu ohittaa puolen vuosisadan merkkipaalun.

– Hänellä on kaksosveli, joten niistä tulee tuplajuhlat. Jotain suurta silloin tapahtuu, Sirpa ennakoi.

– Teemu vähän naureskelee minulle, koska joudun käyttämään koko ajan lukulaseja. Hän ei vielä joudu, joten vastaan aina, että varo vaan, kohta se on sinullakin lukulasit, Sirpa nauraa.

Juhlien lisäksi Sirpa aikoo tänä kesänä viettää tavallistakin enemmän aikaa vanhempiensa kanssa. Yli kahdeksankymppiset vanhemmat ovat sairastelleet kevään mittaan.

– Äidillä ja isällä on ollut terveysongelmia. Olen ollut hyvin huolissani. Minulla on hieman huono omatunto, kun olen ollut kaukana enkä ole pystynyt auttamaan. Onneksi sisareni ovat olleet lähellä vanhempia.

Nyt onneksi yhdessäoloon on mahdollisuus.

– Minulle on hyvin tärkeää, että vietän nyt kesällä mahdollisimman paljon aikaa vanhempieni kanssa. Haluan satsata heidän seurassaan olemiseen ja olen varannut kalenterista aikaa vain heitä varten.

Sirpa Selänne valmistelee heinäkuulle isoja 50-vuotisjuhlia. Sitä ennen hän kuvaa juonto-osuuksiaan syksyllä alkavaan tv-ohjelmaan Lätkä Love.­

Kesä suhahtaa aina ohi kauheaa vauhtia. Elokuun puolivälissä Selänteet palaavat Yhdysvaltoihin, koska pojista keskimmäiselle Eetulle laitetaan Bostoniin uusi koti.

– Hän palaa Bostoniin, mutta vaihtaa yliopistoa, koska haluaa pelata enemmän jääkiekkoa.

Selänteiden Kalifornian-koti on ollut myynnissä jo kuukausia.

– Välillä vähän turhauttaa, ettei talo ole mennyt vielä kaupaksi, mutta toisaalta voi ajatella niinkin, että ehkä meidän on tarkoituskin asua siinä koko elämämme, Sirpa suhtautuu rauhallisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?