Näyttelijäkaunotar Ana de Armas, 30, varttui köyhyyden riivaamassa Kuubassa – kaikki muuttui, kun Bond-komistus iski silmänsä naiseen

Uutta Bond-elokuvaa tähdittävä Ana de Armas joutui ottamaan askeleen tuntemattomaan päästäkseen köyhistä oloista kohti parempaa tulevaisuutta.

17.6.2019 8:49

Kuubalainen näyttelijäkaunotar Ana de Armas, 30, sai yhden himotuimmista rooleista elokuvabisneksessä, kun hänet kiinnitettiin tänä keväänä uuden Bond-elokuvan tähdeksi.

Tällä hetkellä Armas elää unelmaelämäänsä, sillä kauan odotettua uutta Bond-elokuvaa kuvatessaan hän pääsee kiertämään maailmaa ja näyttelemään eturivin tähtien kanssa. Armasin elämä ei kuitenkaan aina ole ollut ruusuilla tanssimista.

Näyttelijälupauksen lapsuus oli Daily Mailin mukaan karu, sillä hänen kotimaansa Kuuba kärsi äärimmäisestä köyhyydestä.

Armas eli lapsuutensa ja nuoruutensa erittäin vaatimattomissa oloissa. Hänen vanhempansa tekivät kaikkensa pitääkseen leivän pöydässä: äiti työskenteli opettajana, kun taas isä työskenteli osa-aikaisesti öljynjalostamolla. Perheen koti oli pieni, ja siellä oli vain välttämättömimmät. Armasin oma pieni huone oli minimalistinen, mutta maalattu pinkiksi.

Lehden mukaan Armasin entiset naapurit kuvailivat häntä älykkääksi ja kunnianhimoiseksi nuoreksi naiseksi.

– Ana oli jo lapsena todella kaunis tyttö, ja erittäin älykäs. Emme kuitenkaan olisi uskoneet, että hänestä tulee Hollywood-tähti, naapurit kertoivat.

Armasin näyttelijänura lähti lentoon, kun hän päätyi paikalliseen Escuela Nacional de Teatro -teatterikouluun 14 vuoden iässä. Ura lähti nousukiitoon niin vauhdilla, etät pian Armas pestattiin ensimmäiseen tv-sarjaansa, El Internadoon. Pian hän jätti koulun kesken keskittyäkseen täysillä uraansa.

Nuoren naisen oli myös otettava iso askel kohti tulevaisuuttaan. Armas päätyikin jättämään kotimaansa Kuuban päästäkseen pois köyhyydestä ja edetäkseen urallaan kohti menestystä. Kuuba tunnetaan erittäin köyhänä maana, jonka kansasta peräti noin neljäsosa elää köyhyydessä.

Armas muutti Espanjaan ja pääsi eroon matalista palkkatasoista, kommunistinen valtion asettamista rajoituksista ja yleisesti käytössä olevasta kansalaispalvelusta.

– Näin edessäni koulusta valmistuneita nuoria, jotka eivät työskennelleet ja joilla ei ollut rahaa, koska heidän pitää osallistua kansalaispalveluun. Jos laitoin tv:n päälle, siellä pyöri vain vanhoja uusintoja saippuaoopperoista tai yleisradioyhtiön tuottamia halvan budjetin ohjelmia, Armas on kuvaillut haastatteluissa.

Daniel Craig valitsi Ana de Armasin henkilökohtaisesti näyttelemään uutta Bond-tyttöä.

– Olin onnekas, että minulla oli myös espanjan kansalaisuus. Pystyin tulla sen turvin Espanjaan. En tiedä mitä olisin tehnyt, jos minulla ei olisi ollut sitä etuoikeutta, Armas on pohtinut.

Armas on ehtinyt jo loistaa valkokankaalla moninaisissa rooleissa. Hänet on nähty eroottisessa kauhuelokuvassa Knock Knock, jännitysleffassa Exposed, nyrkkeilydraamassa Hands of Stone ja komediassa War Dogs. Varsinainen läpimurto tapahtui Blade Runner 2049 -elokuvassa hän näytteli tekoäly Joita.

Ei mennyt aikaakaan, kun Bondia näyttelevä Daniel Craig iski silmänsä naiseen ja valitsi hänet henkilökohtaisesti näyttelemään rakastaan uutuuselokuvassa.

Nyt Armas on tuttu näky ökyjahdeilla ja eksoottisissa matkakohteissa. Uutta Bondia on ehditty kuvata jo Jamaikalla, Italiassa ja Norjassa. Norjan kuvauksista on ehtinyt vuotaa kuvia julkisuuteen. Niissä naamioitu mies jahtaa nuorta naista järven jäällä.

Armasin tähdittämä Bond saapuu elokuvateattereihin huhtikuussa 2020.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?