Jessica Alba tähdittää uutta poliisisarjaa – ”Vihdoin nainen saa olla pääroolissa”

Julkaistu: , Päivitetty:

Hollywood-kaunotar Jessica Alba nousi koko maailman tietoisuuteen vain 17-vuotiaana, mutta viime vuosina hän on keskittynyt äitiyteen.
Kolmen lapsen äiti Jessica Alba tähdittää yhdessä Gabrielle Unionin kanssa uutta poliisisarjaa LA’s Finest, joka sai ensi-iltansa Monte Carlon tv-festivaaleilla viikonloppuna.

Jessica kertoo keskittyneensä viime vuosina äitiyteen ja viime aikoina myös oman kauneusyrityksensä toimintaan. Hän työllistää 200 ihmistä ja yrittää saada markkinoille kemikaalivapaita tuotteita.

Hän ei kuitenkaan voinut kieltäytyä, kun häntä pyydettiin uuden poliisisarjan toiseen päärooliin. Syy oli selvä.

– Olemme tottuneet siihen, että naiset palvelevat aina miehiä kaikissa poliisitarinoissa. Monet naiset valitaan rooleihin Hollywoodissa vain siksi, rooliin tarvitaan vaan joku nainen, jonka vuorosanat kuka tahansa voisi sanoa. En halunnut enää sitä, Jessica sanoo.

– Nyt sain roolin sarjassa, joka on naisten tähdittämä ja tekemä, ja olen itse mukana tuottamassa sarjaa. Me emme ole vaihdettavissa kehenkään, vaan me teemme tämän sarjan, Jessica sanoo Gabriellen nyökytellessä vieressä.


Naiset esittävät sarjassa nokkelia, älykkäitä, mutta myös hauskoja naisia. Sarjan kirjoittajat ovat lähes kaikki naisia ja sarja on naisten omistaman tuotantoyhtiön tuottama.

– Nainen saa olla myös hauska, ja silti hän voi olla älykäs. Kuten nainen voi olla menestyvä ja yrittäjä – ja silti viihdyttävä, Jessica muistuttaa.

– Haluamme rakentaa nykyaikaa ja tulevaisuutta tuomalla sarjaan eri kulttuureista peräisin olevia vahvoja naisia.

Kumpikin nainen sai uransa alkuaikoina rooleja, jotka perustuivat pitkälti ulkonäköön.

– Esitimme pitkään naisia, jotka tarvitsivat pelastusta joltakin mieheltä, ja lisäksi lähes joka työssä päälle piti pukea bikinit, naiset kertovat.

Jessican roolihahmo on naimisissa ja hänellä on lapsi, Gabrielle puolestaan on sarjassa sinkku, joka vaihtaa miestä tiuhaan.

– Meille yhteistä sarjassa on se, että olemme molemmat värillisiä poliiseja ja meillä on kaikki valta.


Kumpikin näyttelijä kertoo kyllästyneensä siihen, että elokuva- ja tv-alalla valta on usein miehillä. Me too -kampanja on kuitenkin vaikuttanut heidän mielestään myönteisesti alaan.

– Edelleen monet saavat rooleja siksi, että he ovat tuottajien ja ohjaajien hyviä kavereita, eivätkä oikeasti parhaita tyyppejä kyseisiin rooleihin. Kyse on epäoikeudenmukaisesta kohtelusta, eikä minkäänlainen huono käytös ole hyväksyttävää, Jessica korostaa.

– Ennen monet käänsivät huonolle käytökselle selkänsä, mutta enää he eivät voi. Ihmiset ovat alkaneet kohdella toisiaan kunnioittavammin ja reilummin, ja se on todella hyvä asia.

Juttua muokattu 16.6. kello 21.35: Poistettu otsikossa ja leipätekstissä ollut virheellinen väite, jonka mukaan Jessica Alba olisi pitänyt 11 vuotta taukoa näyttelijän töistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt